Παγωμένο παραμένει το πανελλήνιο από την ασύλληπτη τραγωδία με το άτυχο μωρό, που ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο στην Άρτα για περίπου έξι ώρες, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο. Το πόρισμα της νεκροτομής που έγινε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έδειξε πως το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου. Οι τελευταίες στιγμές του άτυχου βρέφους ήταν μαρτυρικές καθώς υπέστη ασφυκτικό θάνατο, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει στο κλειδωμένο όχημα, στο οποίο είχαν αναπτυχθεί υψηλές θερμοκρασίες που εικάζεται πως έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα η απολογία

Ο 37χρονος πατέρας Κώστας Ζ. οδηγήθηκε στον ανακριτή, κατηγορούμενος για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Η μεταγωγή του έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εξαιτίας φόβου λιντσαρίσματος από συγγενείς της οικογένειας της 27χρονης συζύγου του, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή τον θεωρούν ως τον μοναδικό υπαίτιο της τραγωδίας. Αμέσως μετά επέστρεψε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ τα μόνα άτομα με τα οποία έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Ο άντρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και όπως έγινε γνωστό προσπάθησε να απαγχονιστεί με καλώδιο τηλεόρασης, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς και γιατρούς, κάτι που ωστόσο διέψευσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο δικηγόρος του Δημήτρης Λαμπράκης, πάντως, επιβεβαίωσε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του, ο οποίος του ψέλλισε το εξής: «Να μην ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση».

Την ίδια στιγμή, συντετριμμένη είναι η 27χρονη μητέρα, η οποία ζητάει διαρκώς το μωράκι της, ενώ για να παραμείνει ήρεμη λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Δυστυχώς και αυτή επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, απειλώντας να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου.

Κι ενώ οι γονείς προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, θερμόαιμοι συγγενείς της μητέρας από το Κλειδί Άρτας απειλούν τον 37χρονο και την οικογένειά του!

Το Σάββατο η κηδεία

Η τραγωδία συνέβη το πρωί της Τρίτης, όταν το αυτοκίνητο του 37χρονου παρέμεινε σταθμευμένο για περίπου έξι ώρες σε πάρκινγκ σουπερμάρκετ όπου είχε συναντηθεί με συνάδελφό του (εργάζεται στη ΔΕΔΔΗΕ), προκειμένου να μεταβούν σε σημείο όπου υπήρχε σοβαρή βλάβη. Ο πατέρας ξέχασε ότι στο αυτοκίνητο είχε το μωρό, που έπρεπε προηγουμένως να έχει αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Δυστυχώς, ουδείς από τους περαστικούς ή τους διερχόμενους οδηγούς δεν είδε ότι μέσα υπήρχε το μωρό, καθώς τα φιμέ τζάμια τούς εμπόδιζαν να δουν το εσωτερικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο Μega, το βρέφος καθημερινά πήγαινε στον βρεφονηπιακό σταθμό η 27χρονη μητέρα του και την Τρίτη ήταν η πρώτη φορά που ανέλαβε να το πάει ο πατέρας του. Όπως έγινε γνωστό, το 5,5 μηνών κοριτσάκι θα ταφεί το Σάββατο στο χωριό της μητέρας του. Λίγη ώρα πριν, με το πρωτόκολλο της «Ακολουθίας των Αγίων Νηπίων» θα λάβει το όνομα Λυδία - Ελένη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Της Εύας Παπαδάτου