Το μόνιμο πρόβλημα της ασυνεννοησίας και της μηδενικής συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και άλλων φορέων αντιμετωπίζει μια οικογένεια στην Κρήτη.

Κι αυτό διότι η Στρατολογία απέστειλε στο γιο της, άτομο με ποσοστό αναπηρίας 100%, το χαρτί της κατάταξης. «Ζούμε μια επίπονη διαδικασία, γιατί προσπαθούμε συνεχώς να αποδείξουμε τα αυτονόητα» είπε η μητέρα του παιδιού, η οποία σημειώνει πως ο νεαρός έχει περάσει από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), και όμως καμία άλλη υπηρεσία, ούτε καν η εφορία, γνωρίζουν πως το παιδί της βρίσκεται καθηλωμένο. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως ο νεαρός θα πρέπει να περάσει και πάλι από επιτροπή, κάτι το οποίο είναι αναμφίβολα βασανιστικό για τον ίδιο και τους γονείς. Άλλωστε, η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Ο ΕΣ δεν μπορεί να δεχτεί ούτε καν το πιστοποιητικό που εκδίδει ο ούτως ή άλλος κρατικός φορέας του ΚΕΠΑ.

«Η ένστασή μου είναι ότι, αφού έχω το χαρτί του ΚΕΠΑ με 100% αναπηρία στο παιδί, γιατί η Στρατολογία να μη δέχεται αυτά τα δικαιολογητικά αυτόματα; Γιατί πρέπει να κάνω όλη τη διαδικασία ξανά με το δήμο; Γιατί το ΚΕΠΑ δεν στέλνει άμεσα και επίσημα τις αποφάσεις του στα στρατολογικά γραφεία της εκάστοτε περιφέρειας; Και στην εφορία πρέπει να παρουσιάζουμε το χαρτί του ΚΕΠΑ κάθε χρόνο, για να αποδείξουμε ότι ο γιος μας δεν μπορεί να δουλέψει και έχει μηδενικό εισόδημα» είπε η μητέρα.

Ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Λασιθίου Αντώνης Ζερβός προσφέρθηκε να στελεχώσει την επιτροπή και να επισκεφθεί ο ίδιος την οικογένεια για τη γνωμάτευση.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 11/5