Η καθιερωμένη σύσκεψη των διοικητών όλων των πολεμικών Μοιρών αεροσκαφών, του Σχολείου Όπλων Τακτικής (Σ.Ο.Τ.) και των Σμηνών ΜΕΤεκπαίδευσης (ΣΜΕΤ) των μονάδων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Αρχηγείου, στη Λάρισα.
Σκοπός της συσκέψεως, συμφώνως με το ΓΕΑ, ήταν «η ενημέρωση και η ανάλυση μειζόνων θεμάτων αρμοδιότητος του ΑΤΑ και των Μοιρών ευθύνης του, προκειμένου να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες, από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της μαχητικής ικανότητος των Μονάδων του Αρχηγείου».
Πρακτικώς αυτό «μεταφράζεται» στο ότι ενόψει των μεγάλων διακλαδικών ασκήσεων, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από το τέλος του μηνός και μετά (π.χ. «Παρμενίων») και των επιχειρησιακών απαιτήσεων που η ηγεσία όχι μόνο του ΓΕΑ, αλλά και γενικότερα των ΕΔ αναμένουν από το προσωπικό των Μοιρών του ΑΤΑ, έχει ως αποτέλεσμα ο Αρχηγός ΑΤΑ, σε συνεργασία ασφαλώς και με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, θέλησε να επισημάνει τις απαιτήσεις αυτές στους διοικητές των Μοιρών, επιστώντας τους ταυτοχρόνως την προσοχή τους στην τήρηση των κανονισμών ασφαλείας από το προσωπικό τους. Αυτονόητα μεν και γνωστά σε όλους τους επαγγελματίες Αεροπόρους μας, καλό όμως είναι να επισημαίνονται με κάθε ευκαιρία για να το «ξαναθυμούνται» οι αρμόδιοι. 



Λ.Σ.Μ.