Ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε θάνατος και ανθρωποκτονία από αμέλεια ασκήθηκε εχθές (9/5) κατά του 32χρονου οδηγού ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο του 12χρονου κοριτσιού στην Καλλιθέα. Σημειώνεται ότι ο 32χρονος παρέσυρε το μικρό κορίτσι το μεσημέρι της Δευτέρας (8/5) στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης στις 14:30 περίπου το μεσημέρι.

Το άτυχο κορίτσι επέστρεφε από το σχολείο μαζί με την μικρή του αδερφή όταν επιχείρησε να περάσει τον δρόμο. Τότε ο οδηγός ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες είχε αναπτύξει ταχύτητα παρέσυρε το κοριτσάκι και το σκότωσε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος του 32χρονου οδηγού απαγγέλθηκε η κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προέκυψε θάνατος της μαθήτριας.

Παναγιώτης Μαδιάς: «Δε λειτουργούσαν τα φανάρια στο σημείο του δυστυχήματος»

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς μιλώντας εχθές στα parapolitika.gr προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία αναφέροντας ότι τη στιγμή του ατυχήματος τα φανάρια στο σημείο δε λειτουργούσαν. «Τα φανάρια στην οδό Σπάρτης όπως επίσης και στην Λεωφόρο Θησέως στο ρεύμα προς Αθήνα δε λειτουργούσαν. Στη Λεωφόρο Θησέως δε δούλευε το φανάρι για τους πεζούς και στην οδό Σπάρτης δε δούλευε καθόλου», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο ίδιος επικαλούμενος μαρτυρίες περιοίκων ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση επικρατούσε περίπου για 10 με 15 ημέρες.

Καταλήγοντας, ο πραγματογνώμονας δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στο σημείο και ενώ βρισκόταν μαζί με τα τηλεοπτικά συνεργεία είδε έναν τεχνικό να καταφτάνει στην περιοχή και να επισκευάζει τα φανάρια, τα οποία ήταν εκτός λειτουργίας.

Το λουλούδι της δασκάλας στο σημείο της τραγωδίας

Την ίδια στιγμή μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε το λευκό τριαντάφυλλο με το σημείωμα που άφησε η δασκάλα της 12χρονης στο σημείο που το άτυχο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή. Το σημείωμα αναφέρεται στο μικρό κορίτσι αναγράφοντας τα εξής: «Στο Χαρικλάκι που έλαμψες για λίγο στον κόσμο αυτόν. Θα σε θυμάμαι, η κυρία σου».

 
Σοκαρισμένοι είναι επίσης και οι συμμαθητές του κοριτσιού, οι οποίοι θέλοντας να εκφράσουν την λύπη τους άφησαν στον προαύλιο του σχολείου τους λίγα λευκά, κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα αλλά και ζωγραφιές που εύχονται «καλό παράδεισο» στο άτυχο κορίτσι.