Η κινηματογραφική καταδίωξη, στη Θεσσαλονίκη, των δύο 21χρονων που πήδηξαν ταράτσες προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ύστερα από τη φωτιά που έκανψε ένα κατάστημα και ζημίωσε δύο επιχειρήσεις, ήταν προϊόν φόβου, σύμφωνα με την ομολογία ενός εξ αυτών στον ΑΝΤ1. 

Όπως είπε, ό,τι συνέβη έγινε από λάθος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαροί ζήτησαν αναβολή της δίκης τους, η οποία πρόκειται να γίνει την Τετάρτη, 10 Μαΐου, στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ήρθη η κράτησή τους, αν και η εισαγγελική πρόταση ήταν αντίθετη. 

Ο 21χρονος εξήγησε πώς μπήκε η φωτιά, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους επιχειρηματίες: «Πάνω στον τοίχο ζωγραφίζω κάτι, περνάω με τον αναπτήρα και παίρνει φωτιά αυτό που έγραψα και μετά, επειδή κρέμονταν τάπητες από το ταβάνι, παίρνουν φωτιά οι τάπητες και η φωτιά πέφτει στο ισόγειο και φλέγεται όλο το κτίριο και πάω να πιάσω έναν πυροσβεστήρα και σπάει ο πυροσβεστήρας και σκάει από τη θερμότητα που είχε εκεί και παίρνω κι άλλον πυροσβεστήρα και δεν μπορούμε να κατέβουμε και είναι κλειδωμένη η πόρτα στο ισόγειο και ανεβαίνουμε τέρμα επάνω και λέω στο φίλο μου ότι αν πάρει φωτιά η πόρτα της ταράτσας θα πηδήξουμε κάτω αναγκαστικά και αυτό έγινε... Κατά λάθος έγινε, ναι, κατά λάθος έγινε, συγγνώμη, τι να πω τώρα, δεν το έκανα επίτηδες, ο τάπητας που άφησαν να κρέμεται έπεσε και κάηκαν όλα».



Ο νεαρός και ο συνομήλικος φίλος του αναστάτωσαν την Αστυνομία και το κέντρο της πόλης, πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

«Έκανα το σταυρό μου και πηδούσα... Γιατί ήτανε 30 αστυνομικοί και ήταν γεμάτο κάμερες και σας έλεγα να φύγετε και δεν φεύγατε... Δεν φοβήθηκα, απλά δεν ήθελα να εκτίθεμαι σε τόσο κόσμο για αυτό φόρεσα και τη μάσκα, για αυτό φόρεσα και την κουκούλα και για αυτό την φοράω και τώρα», είπε ακόμα ο 21χρνος.

Στην ερώτηση αν θα σταματήσει το γκράφιτι, ο νεαρός απάντησε: «Μόνο η αρχή είναι αυτό, πλάκα κάνεις, μόνο η αρχή είναι...»

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος που καταστράφηκε ολοσχερώς, πάντως, αναμένεται να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Η επιχείρηση ήταν ασφαλισμένη δύο ημέρες πριν από τη φωτιά όμως ακύρωσαν το συμβόλαιο.

«Υπήρξε απότομη αύξηση των ασφαλίστρων και δεν θέλησαν να το ασφαλίσουν και το ακύρωσαν, ενώ το είχαν ασφαλισμένο και είχαν πληρώσει τα ασφάλιστρα, πήγαν στην τράπεζα και το ακύρωσαν», δήλωσε ο Γιάννης Ανύσιος, δικηγόρος καταστηματαρχών

Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για εμπρησμό, θα δικαστούν την Τετάρτη στο αυτόφωρο.