Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που υπάρχουν στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέατο σημείο δηλαδή που ο 32χρονος οδηγός ενός Smart παρέσυρε και σκότωσε ένα 12χρονο κορίτσι, που προσπαθούσε να περάσει το δρόμο μαζί με την αδελφή της, συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί που εξετάζουν το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κοντά στην Αγ. Ελεούσα.

Είχε αναπτύξει ταχύτητα

Ο οδηγός του οχήματος που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, υποστήριξε ότι κινούνταν κανονικά στο δρόμο και ότι έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει το άτυχο κορίτσι.

Όπως φαίνεται σε βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, το ΙΧ αυτοκίνητο φαίνεται να κινείται στο ρεύμα κατεύθυνσης προς παραλία με αυξημένη ταχύτητα.

Πλέον οι αξιωματικοί της Τροχαίας εξετάζουν με λεπτομέρεια κάθε εικόνα των βίντεο που έχουν συλλέξει, προκειμένου να υπολογίζουν την ταχύτητα του οχήματος.

Παράλληλα, συλλέγουν και καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν μπροστά στο φρικτό τροχαίο, καθώς υπενθυμίζεται ότι έγινε σε ένα πολυσύχναστο σημείο της περιοχής.

Ποινική δίωξη για κακούργημα

Ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ υποβλήθηκε άμεσα από τα στελέχη της Τροχαίας σε αλκοτέστ, το οποίο ήταν αρνητικό.

Ειδικότερα, ο 32χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε θάνατος (κακούργημα) καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Πήρε προθεσμία o oδηγός

Ο 32χρονος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον 13ο ανακριτή, όμως ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την πράξη του.

Έτσι ο οδηγός του ΙΧ θα περάσει ξανά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου στις 12 Μαΐου.