«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο 17χρονος πρώην κρατούμενος στην Κασσαβέτεια Βόλου που έχει καταγγείλει ομαδικούς βιασμούς σε βάρος του, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι έτοιμος να αποκαλύψει το όνομα και του δεύτερου ανήλικου που φέρεται να βιάστηκε από την ομάδα των πέντε.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 17χρονος Κρητικός στην οικογένειά του και στον δικηγόρο του, Γιώργο Κοκοσάλη, ο άλλος νεαρός κακοποιήθηκε σεξουαλικά στις τουαλέτες του επίμαχου καταστήματος κράτησης νέων στον Βόλο, αλλά δεν έχει μιλήσει ακόμα στις Αρχές φοβούμενος μήπως οι απειλές που του εξαπέλυσαν οι φερόμενοι ως δράστες γίνουν πράξη. Πλέον ο 17χρονος είναι έτοιμος να δώσει στην Αστυνομία το όνομα του δεύτερου αγοριού, ενώ, όπως είπε ο κ. Κοκοσάλης, η οικογένεια του αγοριού θα κινηθεί νομικά.

«Δεν βαραίνουν ευθύνες μόνο τους πέντε δράστες αλλά και άλλους. Υπάρχουν ποινικές παραλείψεις των οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών από πλευράς των υπευθύνων, διοίκησης και σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίες θα αναζητηθούν και ποινικά και αστικά», είπε ο δικηγόρος. Εξάλλου, με παραγγελία της εισαγγελέως Ανηλίκων Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ενώ ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει ήδη διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των υπευθύνων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος από την Κρήτη κατήγγειλε ότι πέντε αλλοδαποί συγκρατούμενοί του (από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Συρία) σχεδόν κάθε βράδυ έμπαιναν στο κελί του και τον βίαζαν ο ένας μετά τον άλλο. Στην κατάθεσή του στις Αρχές ισχυρίστηκε ότι η κόλαση που έζησε ξεκίνησε με το που πάτησε το πόδι του στο κατάστημα ανηλίκων. Την πρώτη μέρα τού έκλεψαν τα ρούχα και στην «τελετή υποδοχής» αναγκάστηκε να χτυπήσει συγκρατούμενό του για να γλιτώσει ο ίδιος τον ξυλοδαρμό. Όμως στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του, όχι μόνο ξυλοκοπήθηκε, αλλά και βιάστηκε επανειλημμένως από την κλίκα των πέντε.

Ο νεαρός δέχεται σήμερα ψυχολογική υποστήριξη από δημόσιες δομές, ενώ η οικογένειά του ζητάει την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι έχουν ευθύνη για την κακοποίηση του παιδιού τους. 

Ρεπορτάζ: Εύα Παπαδάτου
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 9/5