Ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, που εισέβαλε σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, στην Καλαμαριά.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ  του ΣΚΑΙ, η αστυνομία είχε στα χέρια της βιντεοληπτικό υλικό, από τα γειτονικά καταστήματα στο σημείο το οποίο βρίσκεται η έκθεση. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία που θα σταλεί σήμερα στον Εισαγγελέα, έτσι ώστε η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι, ομάδα περίπου 10 Χρυσαυγιτών εισέβαλε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά στην έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι. Τα άτομα αυτά μοίρασαν φυλλάδια και «σφράγισαν» την είσοδο.

«Να ντρέπεστε»

«Δεν έχετε δικαίωμα να βρίσκεστε εδώ, σε έναν δημόσιο ελληνικό χώρο. Θα έπρεπε να ντρέπεστε», φώναζαν στον καλλιτέχνη, τον οποίον μάλιστα ανάγκασαν να κατεβάσει τα έργα του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονίας, οι Χρυσαυγίτες τοποθέτησαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο, απαγορεύοντας την πρόσβαση, ενώ ανήρτησαν στην είσοδο φυλλάδιο με εθνικιστικό περιεχόμενο.