Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό με την κακοποίηση ενός γαϊδουριού στο Κορωπί.

Το άτυχο ζώο βρήκε βασανιστικό θάνατο όταν μπλέχτηκαν τα πόδια του στο σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο. Ο ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το είχε παρατημένο και κανένας δεν μπόρεσε να το βοηθήσει. Το άτυχο ζώο βρέθηκε εχτές (7/5) νεκρό.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό τοποθετήθηκε στα parapolitika.gr ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, Θανάσης Xελιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά κακοποίησης από τον ίδιο ιδιοκτήτη. Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ένα ακραίο περιστατικό επισημαίνοντας ότι τέτοια περιστατικά γίνονται συχνά αλλά συνήθως δε γνωστοποιούνται. «Βαθιά μέσα μου πίστευα ότι κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι τέτοιο γιατί στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη είχαμε κάνει καταγγελίες με την πιο πρόσφατη να είναι πέρυσι. Φαινόταν ότι η αμέλεια κάποια στιγμή θα οδηγούσε σε αυτό το σημείο» είπε.

Ο κ. Χελιώτης ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης είχε στην κατοχή του άλλα δύο ζώα τα οποία ύστερα από την παρέμβαση των Αρχών του αφαιρέθηκαν από την κατοχή του. «Εθελοντής μας πήγε στο σημείο και αντίκρισε το ζώο, αφού μας ειδοποίησαν οι γείτονες από την περιοχή. Κατευθείαν ενημερώσαμε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Άμεσα σε συνεργασία με την "Γαϊδουροχώρα" κάναμε καταγγελία προκειμένου να αφαιρεθούν τα ζώα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, πράγμα που έγινε με παρέμβαση του εισαγγελέα. Τα ζώα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της "Γαϊδουροχώρας" οι οποίες ήταν και πιο κοντά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Εχθές ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του άτυχου ζώου και σε δύο μέρες υπολογίζουμε ότι θα έχουμε την αυτοψία. Τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος δικαστικός αγώνας, καθώς θα ζητήσουμε την οριστική αφαίρεση των ζώων από τον συγκεκριμένο άνθρωπο».

Τέλος, ο κ. Χελιώτης αναφέρθηκε και στο πώς το άτυχο ζώο έχασε τη ζωή του λέγοντας τα εξής: «Όταν έχουν δεμένα τα ζώα τους χωρίς να τα έχουν υπό επιτήρηση, δηλαδή να πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα να τα ελέγχουν, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Το ζώο για κάποιο λόγο μπερδεύτηκε με τα σχοινιά του και μέσα στον πανικό του δεν μπορούσε να ξεμπλεχτεί. Όταν τα ιπποειδή κάνουν έναν κόπο προκειμένου να ξεμπλεχτούν και δεν τα καταφέρνουν, συνήθως είναι εκεί που επέρχεται το μοιραίο γιατί έχουν κουραστεί και είναι σαν να "παραδίδονται"».