Το ενδιαφέρον των πολιτών ελκύουν οι προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του δέρματος, που πραγματοποιούνται από το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας, από κλιμάκια της ελληνικής δερματολογικής και αφροδισιακής εταιρείας (ΕΔΑΕ) στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας για την ενημέρωση και πρόληψη του κακοήθους μελανώματος, ενός επιθετικού καρκίνου γενικότερα.

Η δράση περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση με την βοήθεια ειδικού δερματοσκοπίου, με στόχο την εκτίμηση από ειδικούς γιατρούς υπόπτων δερματικών αλλοιώσεων.

Παράλληλα, γίνεται και διανομή ενημερωτικού εντύπου για την πρόληψη κατά του κακόηθους μελανώματος και των λοιπόν καρκίνων του δέρματος.

«Σήμερα, ο καρκίνος του δέρματος όταν διαγνωσθεί έγκαιρα θεραπεύεται πλήρως, ακόμη και οι πιο επικίνδυνες μορφές του», επισημαίνει η επιστημονική κοινότητα.

H εκστρατεία με την επωνυμία ΔΕΡΜΑΪΟΣ 2023, θα διαρκεί όλο τον Μάιο και θα συμπεριλαμβάνει δωρεάν εξετάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγο βρέθηκε στην πλατεία Κοτζιά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες και το προσωπικό της ΕΔΑΕ, καθώς ο Δήμος στηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία.