Σε τριήμερο πένθος έχει βυθιστεί η Σερβία, μετά το πολύνεκρο μακελειό που έλαβε χώρα σε σχολείο στο Βελιγράδι, με δράστη έναν 14χρονο μαθητή.

Ο Κόστα Κετσμάνοβιτς πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο εναντίον των συμμαθητών του, αφήνοντας πίσω του οκτώ νεκρούς μαθητές και έναν νεκρό σχολικό φύλακα.

«Ξάπλωσα δίπλα στον νεκρό φίλο μου. Προσποιήθηκα ότι είμαι νεκρός. Έτσι σώθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους μαθητές που είδαν χθες τον 14χρονο έφηβο να πυροβολεί αδιακρίτως στο σχολείο του Βελιγραδίου όπου φοιτούσε.

Η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στη σερβική ιστοσελίδα «Telegraf», είπε πως ο 14χρονος δράστης ήταν φίλος του γιου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τη σύλληψη του 14χρονου δράστη, η αστυνομία προχώρησε σε υποχρεωτικό αιματολογικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών, ενώ διατάχθηκε η κράτηση του πατέρα του ως υπόπτου για σοβαρές παραβάσεις ενάντια στη δημόσια ασφάλεια.

Από την πλευρά του ο πατέρας του εφήβου ισχυρίστηκε ότι τα δύο όπλα που είχε ο νεαρός δράστης ήταν κλειδωμένα σ' ένα χρηματοκιβώτιο με κωδικό, αλλά προφανώς ο μαθητής είχε μάθει τον κωδικό.