Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στον Προαστιακό, όταν οδηγός του συρμού δέχθηκε επίθεση από επιβάτες.  Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star ύστερα από μεγάλες καθυστερήσεις, που σημειώθηκαν στα δρομολόγια, οργισμένοι επιβάτες προπηλάκισαν και χτύπησαν τον μηχανοδηγό.

  «Άρχισαν να λένε διάφορα, να βρίζουν και να με προπηλακίζουν. Ο ένας από αυτούς τους δύο πετάχτηκε και με χτύπησε στο πρόσωπο. Έχασα τα γυαλιά μου. Είχαν σπάσει, μου τα μάζευαν οι επιβάτες», δήλωσε ο μηχανοδηγός του προαστιακού, που έπεσε θύμα επίθεσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

 Συγκεκριμένα, οι καθυστερήσεις στο δρομολόγιο Κάντζα - Λιόσια της περασμένης Παρασκευής ξεκίνησαν με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και συνεχίστηκαν με βλάβη στην αμαξοστοιχία.

 Ο κόσμος άρχισε να εκνευρίζεται γενικά, όμως δυο νταήδες αποφάσισαν να εκτονωθούν πάνω στον άτυχο μηχανοδηγό.

 «Νόμιζαν ότι έφταιγα εγώ για το συμβάν. Κατέθεσα μήνυση στο ΑΤ Αμαρουσίου», είπε ο ίδιος.

 Λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε πολλά δρομολόγια του Προαστιακού, αρκετοί επιβάτες αναφέρουν ότι το τελευταία διάστημα το κλίμα είναι τεταμένο.

 Επιβάτες λένε πως έχει τύχει ακόμη και να τσακωθούν με φύλακα σεκιούριτι διότι κανείς δεν τους ενημερώνει ποτέ, με αποτέλεσμα να περιμένουν τους συρμούς, χωρίς να ξέροντας πότε θα φτάσουν.

 Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, λένε ότι μόλις 15 αμαξοστοιχίες εξυπηρετούν τον προαστιακό και αρκετές εμφανίζουν βλάβες λόγω παλαιότητας.

 Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, δημοσίευσε έγγραφο του ΟΣΕ, που αποκαλύπτει ότι πολλές διαβάσεις στη βόρεια Ελλάδα παραμένουν αφύλακτες.