Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κας Ματίνα Παγώνη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, με αφορμή το εξώδικο της ΕΙΝΑΠ προς την κα Γκάγκα τόνισε: «Είμαστε εξοργισμένοι. Λυπάμαι που το υπέγραψε γιατρός, αν το υπέγραφε μη γιατρός θα μπορούσα και να το δικαιολογήσω. Ο κ. Πλεύρης που επικοινώνησα μαζί του είπε ότι θα δει το θέμα σήμερα για να ανασταλεί αυτή η ιστορία».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Μ. Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή το εξώδικο της ΕΙΝΑΠ προς την κα Γκάγκα

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Η εγκύκλιος αυτή είναι ότι θα εφημερεύει τομέας χειρουργικός και παθολογικός άρα όπου δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων θα μπορεί να εφημερεύει ένας γιατρός ειδικευμένος ή ειδικευόμενος και να ειδοποιεί αν συμβεί ένα περιστατικό. Παραδείγματος χάριν να εφημερεύει ένας ουρολόγος στο χειρουργικό τομέα και να ειδοποιεί τον ορθοπεδικό που θα είναι σε ετοιμότητα σπίτι του αν συμβεί κάτι να πάει. Αυτό για εμάς είναι αντιδεοντολογικό. Μέχρι τώρα στο κάθε τμήμα εφημερεύει κανονικά η κάθε ειδικότητα. Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη απόφαση αυτή, δεν έπρεπε να φύγει και ειδικά αυτή την περίοδο. Δεν ξέρω γιατί υπεγράφη και μάλιστα από γιατρό. Απευθυνθήκαμε και στον υπουργό και στον Πρωθυπουργό να ανασταλεί αυτή η ιστορία που έχει ξεσηκώσει όλα τα νοσοκομεία και όλους τους γιατρούς και να προχωρήσουμε όπως προχωρούσαμε.

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Είμαστε εξοργισμένοι. Λυπάμαι που το υπέγραψε γιατρός, αν το υπέγραφε μη γιατρός θα μπορούσα και να το δικαιολογήσω. Ο κ.Πλεύρης που επικοινώνησα μαζί του είπε ότι θα δει το θέμα σήμερα για να ανασταλεί αυτή η ιστορία.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι μπορεί η εγκύκλιος αυτή να έχει και προεκλογικό κόστος για τη ΝΔ

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Δεν θα ήθελα να έχει κόστος και οι γιατροί δεν θα ήθελα να το σκεφτούν έτσι. Είμαστε ξεκάθαροι θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε και από εκεί και πέρα να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία εδώ γιατί δεν κάνει καλό σε κανέναν ούτε στους ασθενείς ούτε στους γιατρούς.

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουν οι προσλήψεις του προσωπικού στα νοσοκομεία και αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία και αυτή είναι μια πρώτη λύση. Αν υπήρχε προσωπικό θα γινόντουσαν εφημερίες τομέα; Όχι βέβαια! Είναι αναγκαίες οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ο Πρωθυπουργός σωστά έβαλε στην ατζέντα πρώτα την υγεία γιατί αυτά τα χρόνια δεν προχώρησαν πράγματα για τα νοσοκομεία από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε όλοι να ηρεμήσουν τα πράγματα γιατί μετά από αυτή την εγκύκλιο υπάρχει ένα πανικός ιατρικός.