Μπορεί η κακοποίηση και η εγκατάλειψη ζώου να επιφέρει πρόστιμο έως 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, ωστόσο πληθαίνουν οι κακοποιήσεις ζώων τον τελευταίο καιρό. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, σοκ έχει προκαλέσει η πράξη ενός 58χρονου στην Ύδρα να πετάξει από μπαλκόνι ύψους 8 μέτρων ένα μικρό γατάκι. Ο άνδρας συνελήφθη ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Τζιά όπου είχαν παρατήσει ένα άλογο χωρίς νερό μέσα σε χαράδρα με τα πόδια του τραυματισμένα .

Την περασμένη Κυριακή ο 58χρονος γευμάτιζε με την γυναίκα του και κάποιους φίλους σε εστιατόριο της Ύδρας. Ένα μικρό γατάκι πλησίασε και ανέβηκε στο τραπέζι του. Εκείνος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, για να το διώξει, το έσπρωξε και το άτυχο ζώο έπεσε στο κενό από ύψος 8 μέτρων.

 Το γατάκι, πέφτοντας από την ταράτσα, χτύπησε στην τέντα του καταστήματος και κατέληξε στο πλακόστρωτο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

 «Από αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλθηκε το γεγονός και σε λίγα μόλις λεπτά το τοπικό αστυνομικό τμήμα αντέδρασε και οδηγήθηκε στην σύλληψη του φερόμενου δράστη. Ευτυχώς το ζώο είναι σε πολύ καλή κατάσταση όπου το έχουν περιθάλψει ντόπιοι κάτοικοι» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

 Μετά την σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία, στον 58χρονο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ. Σήμερα το πρωί πέρασε το κατώφλι του ανακριτή.

 Δεμένο από τα πόδια σε χαράδρα

Άφωνοι έμειναν διερχόμενοι στην Τζιά μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ενα μεγαλόσωμο άλογο τραυματισμένο σε πλαγιά τεσσάρων μέτρων, πεσμένο δίπλα σε μια ελιά, με τα πόδια του δεμένα. Σφάδαζε από τον πόνο. Εξαντλημένο προσπαθούσε μάταια να βρει λίγο νερό.

 «Οι τουρίστες μάς είπαν ότι όταν έγινε η φασαρία και σταμάτησαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα σταμάτησε κάποιος, μια κυρία η οποία έλεγε ότι είναι δικό της έλυνε σκοινιά φώναζε κλώτσαγε» περιέγραψε ιδρυτικό μέλος και εθελόντρια του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, «Ιππόθεσις», Ρόζα Ρούσσου.

 Ειδοποιήθηκαν η φιλοζωική εταιρία της Κέας και η αστυνομία. Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 34χρονου ιδιοκτήτη του αλόγου.

 Πλέον η κακοποίηση και η εγκατάλειψη ζώου είναι κακούργημα. Μπορεί να επιφέρει πρόστιμο έως 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους. Για βασανισμό ή θανάτωση ζώου το πρόστιμο φθάνει και τις 50.000 ευρώ και ποινή κάθειρξης μέχρι και 10 έτη.