Αποθεώνει τις ελληνικές παραλίες και προτείνει διακοπές στην Ελλάδα η γαλλική Vogue,η οποία δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις ωραιότερες παραλίες για το 2023.

 Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα που είναι γεμάτη κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται ξανά και ξανά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ποιοτικούς διεθνείς προορισμούς».

 Η λίστα της Vogue έχει «άρωμα» Κρήτης με τρεις παραλίες, τη μοναδική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, το εξωτικό Ελαφονήσι και τα Σεϊτάν Λιμάνια.

 Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού μέσου μόδας ξεχωρίζουν την παραλία Περιβολιού στη Σκόπελο που σαγηνεύει με τα σμαραγδένια νερά και την αναζωγονητική ηρεμία της, καθώς και το Αλυκό στη Νάξο που διαθέτει άγρια ομορφιά και τιρκουάζ νερά.

 Τα Επτάνησα εκπροσωπούνται επάξια με το μοναδικό Ναυάγιο, το παραδεισένιο Πόρτο Κατσίκι, τον φωτογενή Μύρτο, το Γιδάκι της Ιθάκης και το Βουτούμι στους Αντίπαξους.

 Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν το ονειρικό Σαρακήνικο, τα Λαλάρια στη Σκιάθιο, η «κόκκινη» παραλία της Σαντορίνης και η «εξωπραγματική» Βοϊδοκοιλιά,  η μοναδική παραλία που επιλέχτηκε απ’ την Πελοπόννησο.

 Στην περιγραφή για τη διάσημη παραλία της Μεσσηνίας τονίζεται η λευκή άμμος της και η γειτονική λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας που αξίζει για μια επίσκεψη.

 Πηγή: eleftheriaonline.gr