Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που αποκαλύπτονται από αστυνομικές πηγές, έπειτα από τη σύλληψη των δύο δραστών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, τα δύο αδέρφια 48 και 40 χορνών, εκτιμάται ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο μία μέρα πριν από την 9η Απριλίου του 2021.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία: «τα δύο οχήματα, ήτοι το BEVERLY (σ.σ: μηχανάκι) που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας, αλλά και το βαν παρατηρήθηκαν σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής και την προηγούμενη ημέρα να κινούνται σε ίδιους χρόνους και τόπους».

Ωστόσο, από σύμπτωση ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα για να πάει στην εργασία του, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να υλοποιήσουν την επίθεση σε βάρος του.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.



Ακόμη τρία άτομα στη δικογραφία για τη δολοφονία 

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα ακόμα τριών προσώπων, για τα οποία οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση επαρκή στοιχεία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποίησαν δύο «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα που ενεργοποιήθηκαν μόνο για μία φορά, την ημέρα της δολοφονίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αγοράστηκαν από κατάστημα στους Αμπελόκηπους που συνδέεται με άτομο, το όνομα του οποίου είναι ένα από τα τρία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά δεν κατηγορείται.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Star, Παναγιωτης Μπούσιος, πρόκειται για:

- Έγκλειστο στις φυλακές 53χρονο, ο οποίος έχει εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμού

- 54χρονο, ο οποίος ήταν συνεργός του 53χρονου σε υποθέσεις εκβιασμών

- 50χρονο, με καθαρό ποινικό μητρώο, ο οποίος όμως σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές φέρεται να έχει συμμετάσχει στην υπόθεση της δολοφονίας του Γ. Καραϊβάζ.

Τα τρία αυτά πρόσωπα θα βρεθούν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αλλά είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα παραπεμφθούν ενώπιον του ακροατηρίου ή αν δεν θα μπορέσει να αποδειχθεί τεκμηριωμένα η συμμετοχή τους στη δολοφονική ενέργεια.



Ακριβά γούστα

Τα δύο αδέλφια, με καταγωγή από τη Μάνη, που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές ως εμπλεκόμενοι στο άγριο έγκλημα που στέρησε τη ζωή στο δημοσιογράφο, αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ο 40 ετών κατηγορούμενος φέρεται να επέβαινε στο μηχανάκι των δραστών και στη συνέχεια να αποβιβάστηκε και να επιβάστηκε στο λευκό βαν. Κατηγορείται και για τη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021.

Ο 40χρονος είναι ιδιαίτερα γυμνασμένος, ενώ στα προφίλ του στα social media φιγουράρει μία εντυπωσιακή κόκκινη Ferrari.

Ο άνδρας που κατηγορείται ότι επέβαινε στο μηχανάκι των δραστών της δολοφονίας Καραιβάζ φέρεται στο παρελθόν να έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Το λευκό βαν που οδήγησε στα ίχνη τους

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, 48 ετών, φέρεται να επέβαινε στο λευκό βαν που εθεάθη κοντά στο σημείο δολοφονίας του δημοσιογράφου, η σύντροφος του είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας καθαρισμού στην οποία ανήκει το όχημα ενώ δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νίκαιας, όπου και συνελήφθη.

Τα δύο αδέλφια από τη Μάνη που κατηγορούνται ότι έλαβαν μέρος στην άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου, είχαν κατηγορηθεί για υπόθεση ληστείας το 2012 σε περιοχή της Αττικής ωστόσο στη συνέχεια, σύμφωνα με την υπεράσπιση τους, αθωώθηκαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την προσεχή Τετάρτη ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή. Οι έρευνες των αρχών πλέον προσανατολίζονται στον εντοπισμό και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην αποτρόπαια δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.



Η δολοφονία του πυγμάχου

Παράλληλα, το ένα από τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν, ο 40χρονος, κατηγορείται και για την δολοφονία του πυγμάχου, γνωστού και ως «Dirty Harry», στις 6 Δεκεμβρίου, στο Γαλάτσι, έξω από το γυμναστήριο που προπονείτο τακτικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον 35χρονο πυγμάχο, είχε προειδοποιήσει άγνωστο άτομο, σε δύο διαφορετικά χρονικά διάστημα, ότι έχει «στοχοποιηθεί» από συγκεκριμένα άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δύο συλληφθέντες για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, και ότι επρόκειτο να τον δολοφονήσουν.

Αυτό καθώς τον θεωρούσαν υπεύθυνο για τη δολοφονία του Μ.Κ , που ήταν στενός συνεργάτης του, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 15 Μαίου 2021, έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση. Τη στιγμή της δολοφονίας του, ο 35χρονος πυγμάχος, είχε πάει στη τουαλέτα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος και ο Μ.Κ είχαν φιλικές σχέσεις.