Εξαρθρώθηκε χθες (27/4) εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα, εκ των οποίων 5 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 μέλη της συμμορίας που αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα, η οποία ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για περιστατικό κλοπής, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

 Συγκεκριμένα το αρχηγικό μέλος ήταν ιδιοκτήτης παράνομου γραφείου ερωτικών ραντεβού το οποίο διαφημιζόταν μέσω ιστοσελίδας, ενώ είχε αναλάβει τον εντοπισμό και τη στρατολόγηση γυναικών. Ο ίδιος, αφού τις φωτογράφιζε, στη συνέχεια αναρτούσε τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα με ψευδώνυμο. Την ίδια στιγμή η σύζυγός του κανόνιζε τις ερωτικές συνευρέσεις με τους υποψήφιους πελάτες, κανονίζοντας την πληρωμή και την τοποθεσία που θα γινόταν το ραντεβού.

Επίσης τα άλλα μέλη της συμμορίας επέλεγαν τον τόπο διαμονής των γυναικών και αναλάμβαναν να τις μεταφέρουν στα ραντεβού και να εισπράττουν την αμοιβή.

 Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στο κύκλωμα εμπλεκόταν και ένας ξενοδόχος, ο οποίος παρείχε καταλύματα στις εκδιδόμενες γυναίκες.

 Κατά την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκαν 4.680 ευρώ και 205 λίρες Αγγλίας, 5 κινητά τηλέφωνα και σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονταν ημέρες και ποσά από τα ραντεβού.

 Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση πλήρως του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.