Με απόφαση του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας απαλλάχθηκαν από την κατηγορία που αντιμετώπιζαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του τόνισε πως στην  επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες… η Επιτροπή Δεοντολογίας μού είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκε σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», τόνισε ο κατηγορούμενος.

Από την πλευρά του Παναγιώτη Ηλιόπουλου και του Νίκου Μιχαλολιάκου υποστηρίχτηκε πως δεν ήταν στη συγκεκριμένη επιτροπή.

Την απαλλαγή των κατηγορουμένων ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. «Οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και προτείνω την απαλλαγή τους… Δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί, δεν εμπίπτει στον ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία. Την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη», τόνισε η εισαγγελέας.

Οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη υποδέχτηκαν την απόφαση με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα.