Για κατάρρευση του κατηγορητηρίου έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας προερχόμενος πριν από λίγο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου τον Ιανουάριο του 2022.
Όπως είπε ο συνήγορός της, έχει αναδειχθεί ότι το παιδί αντιμετώπιζε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, στο οποίο οι γιατροί είτε δεν έδωσαν σημασία είτε αδιαφόρησαν. Επικαλέστηκε δε προς τούτο την παρέμβαση του πρώην καθηγητή ιατροδικαστικής Δ. Ψαρούνη, ενώ, όπως είπε, έχει απευθυνθεί, μεταξύ άλλων, και στον επί σειρά ετών επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππο Κοτσαύτη. «Η καρδιά της Τζωρτζίνας είχε πρόβλημα, παρά ταύτα δεν την υπέβαλαν σε μαγνητική τομογραφία ούτε στο Καραμανδάνειο ούτε στο Ρίο, λέγοντας ότι επρόκειτο για ακριβή εξέταση».

«Δεν θα επιτρέψω να επηρεαστούν οι ένορκοι»

Συνέχισε εκτιμώντας ότι η δικογραφία είναι πλέον στον αέρα. Σημείωσε επίσης ότι πολλοί επιστήμονες, καθηγητές τοξικολογίας, ιατροδικαστές κ.λπ., έχουν αναλύσει εμπεριστατωμένα το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το παιδί και θα καταθέσουν σχετικά. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψω να επηρεαστούν οι ένορκοι, όπως συνέβη στη δίκη Λιγνάδη, τον οποίο αθώωσαν οι τακτικοί δικαστές», είπε.