Συγκλονίζει η κατάθεση μιας προσφυγοπούλας από τη Συρία η οποία βιάστηκε όταν ήταν ανήλικη από 33χρονο Αιγύπτιο. Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη. Η κοπέλα, 19 ετών σήμερα, κατήγγειλε ότι πριν από τρία χρόνια έπεσε θύμα βιασμού από έναν Αιγύπτιο, 30 ετών.

 «Είχα ζαλιστεί και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δεν τον ήθελα ποτέ. Με βίασε», φέρεται πως κατέθεσε στη δίκη η νεαρή, αντικρούοντας τον ισχυρισμό του 33χρονου σήμερα πως είχαν ερωτική σχέση και επρόκειτο να παντρευτούν. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η ανήλικη έμεινε έγκυος και γέννησε το παιδί του καταγγελλόμενου ως βιαστή της.

 Καταθέτοντας κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο, η 19χρονη σήμερα κοπέλα είπε αρχικά ότι ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει τη φροντίδα της ίδιας και των δύο μικρότερων αδελφών της, με τη συναίνεση της μητέρας τους που βρισκόταν στη Γερμανία.

 Για το επίμαχο βράδυ πριν από τρία χρόνια, αναφέρει το GRTimes.gr, η προσφυγοπούλα από τη Συρία κατέθεσε ότι ο τότε 30χρονος της έδωσε μία πορτοκαλάδα που περιείχε κάποια ουσία. Όταν ζαλίστηκε και πήγε στο δωμάτιό της, ο κατηγορούμενος την ακολούθησε και προχώρησε σε ερωτικές πράξεις, χωρίς τη συναίνεσή της.

«Η μαμά της μου ζήτησε να προσέχω τα παιδιά», είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Είχε νοικιάσει σπίτι στο δικό μου όνομα. Μέναμε όλοι μαζί. Κάναμε φιλιά, αγκαλιές. Ένα βράδυ όταν κοιμήθηκαν τα παιδιά ήρθε και με πήρε αγκαλιά. Εγώ δεν ήθελα. Κάναμε σχέση. Μετά με πιάσανε γιατί δεν είχα χαρτιά και πήγα φυλακή 4 μήνες για ναρκωτικά.

 Εκεί με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είναι έγκυος. Ήθελε να αποβάλει, αλλά εγώ δεν ήθελα. Όταν βγήκα, μου ζήτησε να χωρίσουμε. Μου είπε ότι έχασε το μωρό. Φοβόταν τον πατέρα και τη μάνα της. Πήγαμε στο νοσοκομείο για να γεννήσει.

 Όταν γεννήθηκε το παιδί μείναμε μαζί, ενώ μετά δεν ήθελε να με παντρευτεί. Μία μέρα μαλώσαμε και πήρε τηλέφωνο τη μάνα της. Είπε ψέματα για τον βιασμό για να πάρει άδεια παραμονής. Η μάνα της τα έκανε όλα επειδή μαλώσαμε. Αυτή έφυγε με γκόμενο στη Γερμανία και άφησε τα παιδιά μόνα τους», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του.

 Τον Ιούλιο του 2020 η κοπέλα γέννησε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης με πλαστά έγγραφα που της είχε προμηθεύσει ο κατηγορούμενος –που είχε στο μεταξύ αποφυλακιστεί– ώστε να μην αποκαλυφθεί η ανηλικότητά της.

 Μετά την καταγγελία ο Αιγύπτιος συνελήφθη και παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών. Μετά την απολογία του την Τετάρτη (26.04.2023) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου.