Απαντήσεις στις κατηγορίες για προσπάθεια παρέμβασης ενόψει εκλογών έδωσε με μια λιτή ανακοίνωση ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος.

«Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, με βάση το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία και σε συνέχεια διαδικασιών, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί ήδη εδώ και πολύ καιρό, συνεχίζει να ασκεί κανονικά και απερίσπαστη τις αρμοδιότητές της για όλα τα εκκρεμή ενώπιόν της ζητήματα χωρίς εξαίρεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

ΑΔΑΕ: Αποσύρθηκε τελευταία στιγμή από τη σημερινή συνεδρίαση το θέμα της ΕΥΠ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αποσύρθηκε στο «παρά πέντε» από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Τετάρτη (26/4) όσον αφορά στην ΕΥΠ και τις υποκλοπές, η οποία αναμενόταν να καταλήξει στην κλήση -για εξηγήσεις- του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ αναμενόταν να εγκριθούν η έκθεση ελέγχου στην ΕΥΠ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και οι αντίστοιχες εκθέσεις για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ στα κινητά τηλέφωνα κυβερνητικών στελεχών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, με φόντο την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, προέκυψαν «περίεργα» δημοσιεύματα που έβαζαν στο στόχαστρό τους τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, αποδίδοντάς του προσπάθεια παρέμβασης στην προεκλογική περίοδο.

Έτσι, αποφασίστηκε η απόσυρση της συγκεκριμένης συζήτησης από την ημερήσια διάταξη, προκειμένου να μη γίνει οποιαδήποτε σύνδεση των ερευνών με δήθεν προεκλογικέ σκοπιμότητες.