Μπορεί να μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με φόντο τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στον Alpha αναφέρθηκε και στον ρόλο του ως πατέρας και σύντροφος, αλλά και στα χόμπι του.
«Το ελάττωμά μου είναι η δυσκολία να βάζω τα όρια. Και αυτό τον ρόλο τον έχει η Μπέτυ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι με την Μπέτυ Μπαζιάνα είναι  μαζί από το λύκειο και είναι μία γοητευτική γυναίκα, αλλά η προσωπικότητά είναι της πιο γοητευτική.
Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η σύντροφός του έχει τον πρώτο ρόλο στο σπίτι. «Αν μας δείτε απέναντι  θα καταλάβετε ποιος έχει τον πρώτο ρόλο. Αν δεν τον είχε νομίζω δεν θα πήγαιναν τα πράγματα καλά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το ελάττωμα μου ως πατέρας…»

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον ρόλο του ως πατέρα τονίζοντας ότι «το ελάττωμα μου  είναι η δυσκολία να βάζω τα όρια. Και αυτό τον ρόλο τον έχει η Μπέτυ». Για την έλλειψη χρόνου σημείωσε ότι δεν είναι ανάγκη να είσαι πρωθυπουργός για να λείπεις πολύ. «Οποιαδήποτε δουλειά κάνεις μπορεί να σου τρώει προσωπικό χρόνο. Το θέμα είναι η ψυχική επαφή και  ο χρόνος που έχεις να είναι δημιουργικός. Η δυσκολία στη περίπτωση ενός δημόσιου προσώπου δεν είναι τόσο  η έλλειψη χρόνου αλλά  το επιπλέον βάρος που τοποθετηθεί πάνω σου η δημοσιότητα. Εκεί ήθελε και μία ιδιαίτερα προσπάθεια και μία στήριξη. Δεν ξέρω αν το έχουμε καταφέρει 100%».
«Ο δημιουργικός χρόνος δεν έχει να κάνει τόσο με το τι κάνεις αλλά με το αν προσπαθείς να επικοινωνήσεις. Να ακούσεις τα θέλω τους, να είσαι δίπλα τους. Βρίσκεις τον τρόπο να περάσεις δημιουργικές στιγμές , είτε στο σπίτι είτε με μία βόλτα στην εξοχή, είτε βλέποντας μία ταινία. Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Ειδικά την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός μπορεί να γυρνούσα και μία το βράδυ».

Το σινεμά, το ψαροντούφεκο και η εμπειρία με το F-16

Αναφερόμενος στις χαλαρές στιγμές που περνάνε με την σύντροφό του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως είναι σινεφίλ, ότι πηγαίνουν θέατρο, ενώ τους αρέσει να βγαίνουν με φίλους. «Παλαιότερα βγαίναμε περισσότερο σε μπαράκια, τώρα περισσότερο καθόμαστε με φίλους. Έχουμε γίνει φίλοι με γονείς φίλων των παιδιών μας. Έχουμε τρελαθεί στα πάρτι» είπε για να αποκαλύψει ότι πηγαίνει και ο ίδιος.
Αναφορικά με τα χόμπι, μίλησε για το ψαροντούφεκο το οποίο όπως είπε το απέκτησε τα τελευταία 10 χρόνια. «Δεν είμαι πολύ καλός ψαράς. Μου αρέσει αυτή η διαδικασία. Ο βυθός σε κάνει να ξεχνιέσαι».
Τέλος, ανέφερε ότι η πιο συγκλονιστική εμπειρία ήταν ότι βρέθηκε σε F-16 και το πήρe στα χέρια του.