Ο γνωστός πλαστικός Γιάννης Λύρας μίλησε για το συμβάν με την 93χρονη γειτόνισσά του στην εκπομπή της Ελεονώρας Μέλετη.

Ειδικότερα, ο κ. Λύρας ξεκαθάρισε τι ακριβώς συνέβη με τη γειτόνισσά του και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Αστυνομικό Τμήμα, λέγοντας ότι το 3,5 ετών παιδί του εκφοβίζεται από την ηλικιωμένη. Όπως ανέφερε, το Σάββατο, ενώ ήταν εκτός σπιτιού, ειδοποιήθηκε ότι υπήρξε συμβάν με την 93χρονη και μετέβη με την Αστυνομία στο σπίτι του και εν συνεχεία στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Ειδοποιήθηκα τηλεφωνικά για το συμβάν και πήγα με την Αστυνομία»

«Το Σάββατο όλη μέρα βρισκόμουν εκτός της οικίας μου και κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου επεισοδίου ήμουν στην Αγία Παρασκευή με φίλους. Επέστρεψα στο σπίτι μου μαζί με την Αστυνομία, που εγώ κάλεσα, γιατί υπήρξε επεισόδιο κατά τη διάρκεια της απουσίας μου με το 3,5 ετών παιδί μου, το οποίο συνοδευόταν από τον παππού και τη μητέρα του. Όταν εισήλθαν στο σπίτι, υπέστησαν μία σκηνή εκφοβισμού του παιδιού από την 93χρονη. Εκείνοι με ειδοποίησαν τηλεφωνικά κι εγώ αμέσως κάλεσα την Αστυνομία, καθώς υπήρχε ιστορικό εκφοβισμού του παιδιού από την κυρία, που δεν πιστεύω ότι είχε κακή πρόθεση, αλλά στα 93 χρόνια υπάρχουν πολλές εμμονές», είπε ο κ. Λύρας.

«Όταν εγώ κάλεσα την Αστυνομία, ήρθαν μαζί μου στην οικία μου και εκεί εισερχόμενος έζησα κι εγώ μία σκηνή λιποθυμίας. Εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί πήραν την κυρία και έφυγαν, πήγαν στο ΚΑΤ, γιατί ζήτησε να εξεταστεί», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λύρας μεταφέρθηκε στο Τμήμα προκειμένου να τακτοποιήσει τα γραφειοκρατικά ζητήματα, ενώ η 93χρονη εξετάστηκε στο ΚΑΤ και στη συνέχεια γύρισε στο σπίτι της. «Τίποτα, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος ξυλοδαρμού», ανέφερε ο κ. Λύρας.

Στο μεταξύ, ο κ. Λύρας είχε ήδη υποβάλει μήνυση για απειλή και εκφοβισμό του παιδιού του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η 93χρονη. Το επεισόδιο δεν τελείωσε, όμως, εκεί, καθώς η 93χρονη υπέβαλε και αυτή μήνυση, με αποτέλεσμα ο κ. Λύρας να συλληφθεί. Στη συνέχεια, δε, ο γνωστός πλαστικός υπέβαλε και δεύτερη μήνυση εις βάρος της για ψευδορκία.

Τελικά, η 93χρονη απέσυρε τη μήνυση, ενώ το ίδιο θα πράξει και ο κ. Λύρας.

Λύρας: «Το παιδί ερχόταν και έκλαιγε, τρέμοντας»

Ο κ. Λύρας περιέγραψε ότι εδώ και πολλούς μήνες το παιδί εξέρχεται μέσω του κήπου, που είναι κοινός. «Σε αυτή τη διαδρομή το παιδί, πολλές φορές, δεχόταν σε πολύ κοντινή απόσταση την επίσκεψη της κυρίας αυτής, την ώρα που έμπαινε ή έβγαινε, πάντα συνοδευόμενο. Το παιδί, μετά από αυτή την επαφή, δεν θα περιγράψω τι έλεγε η κυρία, πάντα ερχόταν και έκλαιγε, τρέμοντας», περιέγραψε ο κ. Λύρας.

«Δεν μπορώ να σας πω τα λόγια, γιατί εμπεριέχονται στη μήνυση που έχω κάνει», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς έχει ενημερωθεί από τον Ιανουάριο και έχει ανοικτό φάκελο επί του ζητήματος.