Σε κατ’ οίκον περιορισµό βρίσκεται πλέον η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, καθώς αποχώρησε, συνοδεία του Ελληνα συνηγόρου της, από τις φυλακές Χάρεν ύστερα από κάτι παραπάνω από τέσσερις µήνες κράτησης. Αξίζει να σηµειωθεί ότι εκ µέρους του δικηγόρου της, Μιχάλη ∆ηµητρακόπουλου, καταβλήθηκαν αρκετές προσπάθειες να διευθετηθούν άµεσα οι τεχνικές λεπτοµέρειες που θα επέτρεπαν στην πολιτικό να βγει από τη φυλακή ανήµερα τη Μεγάλη Παρασκευή, προκειµένου να περάσει τις ηµέρες του Πάσχα µε το παιδί της.

56
Ο κ. ∆ηµητρακόπουλος µιλάει αποκλειστικά στο «Secret» για τις πρώτες ηµέρες της Εύας Καϊλή µετά την αποφυλάκισή της και αποκαλύπτει πώς περνάει µε την κόρη της, που τόσο της έλειψε, σε τι σπίτι ζει, αλλά και ποιες είναι οι επόµενες κινήσεις της. «Το διαµέρισµα όπου µένει η Εύα Καϊλή είναι στον πρώτο όροφο ενός συγκροτήµατος, γύρω στα 80 τ.µ., µε έπιπλα αγορασµένα από τα ΙΚΕΑ. Οταν εισήλθα το µεσηµέρι της Μεγάλης Παρασκευής, το σαλόνι, η τραπεζαρία, η κουζίνα, γύρω στα 40 τ.µ., στον ίδιο χώρο, αισθάνθηκα µια αγωνιώδη αµηχανία. Μονολόγησα: “Αυτό είναι το ανάκτορο της Εύας, που τη λοιδορούσε µερίδα του Τύπου;”. Πόσο εύκολα κακοποιείται η πραγµατικότητα, όταν επιχειρείται αδίστακτα η διαπόµπευση ενός ανθρώπου που βρίσκεται πεσµένος στη λάσπη που του ρίχνουν», τόνισε αρχικά στο «S» ο κ. ∆ηµητρακόπουλος.

Το «μέγαρο»

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Σε αυτό το “µέγαρο” είναι υποχρεωµένη να ζει η Εύα και της επιτρέπεται µόνο να βγαίνει στο µπαλκόνι για να αγκαλιάζει µε την κορούλα της τις φοβισµένες ακτίνες του ήλιου, που αγκοµαχούν να διασχίσουν τον νεφελώδη ουρανό των Βρυξελλών. Κι όµως, είναι το σπίτι της και νιώθει την απόλυτη ευτυχία που ανασαίνει από την ανάσα της κορούλας της, που είναι έπαυλη όταν σκέπτεται τα κάγκελα του Χάρεν».

Δεν χορταίνει να παίζει, να μαγειρεύει, να πλένει και να καθαρίζει έχοντας «βοηθό» της το αγγελούδι της


Μάλιστα, ο κ. ∆ηµητρακόπουλος αποκάλυψε στο «S» λεπτοµέρειες από το reunion της κ. Καϊλή µε το παιδί της: «∆εν χορταίνει τις στιγµές: να παίζει, να µαγειρεύει, να πλένει, να καθαρίζει έχοντας “βοηθό” της το αγγελούδι της µε τα απίθανα γαλανά µάτια και τα κατάξανθα µαλλιά». Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, πάντως, δεν περιορίζεται στο να απολαµβάνει τις όµορφες στιγµές µε την κόρη της. Είναι αποφασισµένη να αποδείξει την αθωότητά της. Ο κ. ∆ηµητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Το βράδυ, η Εύα, όταν η µικρή κοιµάται, αφού ακούει την υπόσχεση της µαµάς της ότι το πρωί θα ’ναι πάλι µαζί, προσγειώνεται πάλι στη ζοφερή πραγµατικότητα, µελετάει τις χιλιάδες σελίδες των αποµαγνητοφωνηµένων διαλόγων του Παντσέρι µε τους συγκατηγορούµενούς του και το όνοµα της Εύας δεν υπάρχει πουθενά. Ψάχνει το αρχείο της, τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου και συνεχώς αντλεί στοιχεία που θεµελιώνουν την αθωότητά της».

Επιπλέον, ο δικηγόρος της κ. Καϊλή υποστήριξε για την πολύκροτη υπόθεση «Qatar-gate» και την εµπλοκή της Ελληνίδας πολιτικού: «Τα νοµικά κείµενα λένε ότι η κατηγορούσα Αρχή πρέπει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουµένου, στην πράξη όµως ο κατηγορούµενος παλεύει να αποδείξει την αθωότητά του. Αυτή την αλήθεια της την εξήγησα από την πρώτη στιγµή και της έδωσα µία υπόσχεση, ότι µαζί θα δώσουµε τη µάχη για την αθωότητά της. Το οφείλει στην κόρη της, το οφείλει στους συµπολίτες της, που την τιµούν τόσα χρόνια µε την ψήφο τους, το οφείλουµε στην Ελλάδα µας».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/4/23