Απολογείται αύριο Τρίτη ο μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης.

Πάντως, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη μητέρα του και υποστηρίζει ότι εκείνη του ζήτησε να τη βοηθήσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ο 34χρονος μητροκτόνος βρίσκεται προφυλακισμένος. «Δεν άντεχα να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει», είπε μέσα από τη φυλακή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό.

«Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την πράξη μου σιγά σιγά. Δεν άντεχα να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει από τους πόνους. Δυστυχώς δέχθηκα έπειτα από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή. Εκείνη μου το ζήτησε εδώ και πολύ καιρό και δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω εκείνη την πράξη», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Μέχρις εκείνη την ημέρα που η μητέρα μου μού είπε ότι ήρθε η ώρα να τη στείλω στον πατέρα μου που έχει "φύγει" από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς υπάκουσα στην εντολή της και αυτό σήμερα το μετανιώνω βαθιά. Επιχείρησα να θέσω τέλος στη ζωή μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Σκόπευα να παραδοθώ, αλλά εντοπίστηκα πριν το κάνω».

«Περιπλανήθηκα για να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου»

Στη συνέχεια, ο 34χρονος αναφέρθηκε στους λόγους που δεν παραδόθηκε από την πρώτη στιγμή. Όπως είπε, περιπλανήθηκε σε πολλά μέρη, μέχρι να εντοπιστεί από αστυνομικούς σε κακή κατάσταση και ρακένδυτος: 

«Περιπλανήθηκα σε πολλά και διαφορετικά σημεία για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και αυτό που είχα κάνει και όχι για να κρυφτώ. Άλλωστε, όλα τα σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, όπως το όπλο και το σημείωμα που άφησα, αποτυπώνουν την ανάγκη μου να ομολογήσω και ουσιαστικά να βοηθήσω τις Αρχές στις έρευνές τους. Λυπάμαι που δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω, μακάρι να μην είχα βρει τη δύναμη να υπακούσω στην επιθυμία της να φύγει από τη ζωή».

«Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, δεν είναι συνηθισμένη. Πρόκειται για έναν ευαίσθητο άνθρωπο. Δεν είχε κακό παρελθόν, δεν είχε ποτέ κακές παρέες και δεν έκανε ποτέ χρήση ουσιών. Αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην οικογένειά του, όπως η απώλεια του πατέρα του, που τον οδήγησε σε βαθιά κατάθλιψη. Αυτό στη συνέχεια του δημιούργησε πολλά προβλήματα με τη μητέρα του, που είχε πολλά σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα», δήλωσε στην εκπομπή ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Νίκος Πετρίδης.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε, ο κατηγορούμενος στο παρελθόν είχε αποτρέψει τη μητέρα του να αυτοκτονήσει.