Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για την καταγγελία κατά του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για βιασμό και ξυλοδαρμό εις βάρος δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και εξήγησε το νομικό πλαίσιο του Βελγίου.

«Ο ποινικός νόμος του Βελγίου ταιριάζει κατά 90% με τον ελληνικό ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Διαβάζω πως κάποιοι λένε πως είναι ύποπτο να αρθεί η ασυλία και τους απαντώ πως όταν έχεις την βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να τον καλέσει ο ανακριτής. Αυτός είναι ο λόγος που δεν του έχει δοθεί ακόμα η δικογραφία. Στην περίπτωση της κ. Καϊλή, έγινε σύλληψη χωρίς να προηγηθεί η άρση της ασυλίας διότι θεωρήθηκε πως υπήρξε αυτόφωρο αδίκημα και γι’ αυτό λήφθηκαν μέτρα. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο», είπε αρχικά.

«Η έρευνα έπρεπε να ολοκληρωθεί για να γίνει η άρση. Στο ‘’QatarGate’’ μέσα σε έξι μήνες εκδόθηκαν εντάλματα. Εδώ έχουν περάσει τρία χρόνια για μία βαριά κατηγορία. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ αναρωτιέται γιατί η καταγγελία έγινε 4 μήνες μετά ενώ του κ. Φιλιππίδη ήταν 18 χρόνια μετά. Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά», πρόσθεσε.