Η Ελένη Χρονοπούλου φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος, σύμφωνα με ανθρώπους από το φιλικό της περιβάλλον. Δηλώνει «ψύχραιμη και συνειδητοποιημένη», μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας που έκανε εις βάρος του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματικές βλάβες.

 «Μιλάμε καθημερινά. Μιλάμε. Είναι αποφασισμένη, είναι ψύχραιμη, το γεγονός ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από το κόμμα και από τον πρόεδρο είναι πολύ ενθαρρυντικό και για την ίδια, η οικογένειά της τη στηρίζει, που είναι, επίσης, πάρα πολύ σημαντικό, είναι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, είναι μορφωμένοι άνθρωποι, έχει υποστήριξη», δήλωσε ο Πάνος Βλάχος, φίλος της 38χρονης καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση την έχουν επηρεάσει, ωστόσο φέρεται να το διαχειρίζεται.

«Ήξερε λίγο-πολύ ότι αυτή η ιστορία θα έχει αντίκτυπο και δημοσιότητα, είναι και πολιτικό στέλεχος, προφανώς αντιλαμβάνεται ότι από τη στιγμή που αυτό το πράγμα δημοσιοποιήθηκε ξέρει ότι δεν είναι εύκολο αλλά είναι αποφασισμένη να το πάει μέχρι τέλους. Κι αυτό που είπε ότι ο δικός της αγώνας είναι κι αγώνας και για περισσότερες γυναίκες, το πιστεύει. Δεν είναι ότι το κάνει για λόγους δικής της προβολής ή για κάποια άλλη ματαιοδοξία», επισημαίνει ο φίλος της Χρονοπούλου.

«Πατάει γερά στα πόδια της»

Οι φίλοι της επισημαίνουν ότι είναι ένας προσγειωμένος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι «πάρα πολύ εξωστρεφής, πάρα πολύ ευγενικός, αγαπητός, χαρούμενος και με χιούμορ. Είναι αυτό που βλέπετε βασικά. Είναι μια κοπέλα όμορφη, καλλιεργημένη και πάρα πολύ υπεύθυνη και πατάει στα πόδια της».

Τα τελευταία τρία χρόνια,φρόντισε να κρατήσει το μυστικό της καλά κρυμμένο, δίχως να το μοιραστεί με κανέναν, χωρίς να υποψιαστεί κάποιος το παραμικρό.

«Είναι φίλη μου αρκετά χρόνια. Είχε μια κανονική ζωή. Δεν άφησε ποτέ να υπονοηθεί κάτι. Το χειριζόταν μυστικά και σε πολύ προσωπικό επίπεδο. Είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, καλλιεργημένος, έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωκοινοβούλιο, ασχολήθηκε πολύ με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και το GDPR», προσθέτει.

Πλέον, μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας της σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και τις δικαστικές εξελίξεις που έπονται, η 38χρονη δικηγόρος φροντίζει να θέτει τα όριά της.

«Κοιτάζει πώς μπορεί να αφοσιωθεί στη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς να κανιβαλίζεται η προσωπική της ζωή και να το διαχειρίζεται όσο πιο διακριτικά γίνεται. Ξέρετε, όσοι άνθρωποι περνούν κάτι τόσο τραυματικό, επειδή είναι και άνθρωπος καλλιεργημένος κι έχει και παραστάσεις, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ξέρει πολύ καλά τι κάνει, πατάει πολύ γερά στα πόδια της».

«Η καταγγέλλουσα από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με τις βελγικές Αρχές»

Η 38χρονη βρισκόταν σε επαφή με τον δικηγόρο της από το 2020, απευθύνθηκε στις βελγικές Αρχές, όπου κατήγγειλε το περιστατικό και σε συνεννόηση μαζί τους ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπει το δίκαιο του Βελγίου.

«Η καταγγέλλουσα από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με τις βελγικές Αρχές και αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα. Στόχος της είναι να μην το ξαναζήσει καμία γυναίκα και να γίνει παράδειγμα για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε καμία. Εκείνη φρόντισε να ξεκαθαρίσει απ' όταν δημοσιεύτηκε το όνομά της. Στόχος της ήταν να αποκαταστήσει τις φήμες και να δικαιωθεί. Είναι ένας άνθρωπος που πατάει στα πόδια της και όσο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ξέρουμε πως είναι σε καλά χέρια και θέλει να βοηθήσει άλλες γυναίκες».

Για τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βλάχος είπε πως έχει αναλάβει το μεγάλο έργο του απόδημου ελληνισμού, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά αυτός που θα αποφασίσει είναι ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.