Μεγάλη επιχείρηση έλαβε χώρα στον Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τουλάχιστον 4 άτομα για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ekriti.gr, η επιχείρηση στον Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης με τη συνδρομή των Αστυνομικών του ΤΑΕ Ηρακλείου μετά από πληροφορίες για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλείας.

Όπως ανέφερε το ekriti.gr, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις στο Ηράκλειο για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ενώ υπάρχουν και σημαντικά ευρήματα, εκ των οποίων ορισμένα μεγάλης αξίας. Μάλιστα, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στον προαναφερθέντα ιστότπο, ζητήθηκε φορτηγό ώστε να μεταφέρει τα ευρήματα, μεταξύ των οποίων ήταν ακόμα και σαρκοφάγοι.

Η επιχείρηση ξεκίνησε την Δευτέρα του Πάσχα και σήμερα έγιναν οι συλλήψεις. Η αστυνομία είχε κάνει επισυνδέσεις στα τηλέφωνα υπόπτων, που φέρονται να ήταν έτοιμοι να πουλήσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, που είχαν παράνομα στη κατοχή τους.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένας αλλοδαπός αλλά και ένας Έλληνας.