Η Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας έγινε το σημείο εκκίνησης της φετινής περιφοράς των Επιταφίων στην Κέρκυρα, στις 12:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. 

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Star, το «νησί των Φαιάκων» γέμισε από τα πένθιμα εμβατήρια των Φιλαρμονικών και των χορωδιών, οι οποίοι έψαλαν το εγκώμιο του επιταφίου «Ω γλυκύ μου Έαρ». Οι πιστοί κρατούσαν μεγάλα κεριά (τόρτσες), λάβαρα και φλάμπουρα (σκόλες) σε ένδειξη πένθους, καθώς η πομπή κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Αλύπας.

Οι περιφορές, τις οποίες παρακολούθησε πολύς κόσμος, ξεκίνησαν από την Ιερά Μητρόπολη, ενώ οι Επιτάφιοι επρόκειτο να περάσουν από όλα τα χωριά του νησιού.

Το Μεγάλο Σάββατο, ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα συνοδεύει τη Λιτανεία του Αγίου, η οποία θεωρείται φόρος τιμής στο θαύμα του Αγίου το 1553, όταν πλοία με σιτάρι έφτασαν στο νησί την ώρα του Επιτάφιου, σε μία περίοδο μεγάλης πείνας μάλιστα.

Έτσι, η περιφορά του πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά μέσα στον ιερό Ναό, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας.

Στο σύνολο, οι Επιτάφιοι που έκαναν περιφορά στο νησί είναι 37 και θα πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα.