Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα το περιστατικό με το άγριο bullying που δέχτηκε ο 15χρονος μαθητής μέσα στο Αρσάκειο. Σημειώνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει και η εξέταση των 6 μαθητών που είναι υπεύθυνοι για το δέσιμο στην καρέκλα με πετονιά του 15χρονου αγοριού. Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου μαθητή, Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στα parapolitika.gr ανέφερε ότι η οικογένεια είναι έτοιμη να καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Όπως είπε ο έμπειρος νομικός, όταν τα παιδιά τύλιξαν την πετονιά στον λαιμό του 15χρονου, θα μπορούσε να τον είχαν στραγγαλίσει. Αυτό -όπως είπε- προκύπτει και από την ιατροδικαστική εξέταση. «Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό και αν συνέχιζαν οι δράστες, το παιδί θα μπορούσε έχει πεθάνει από ασφυξία-στραγγαλισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά στα parapolitika.gr ο κ. Δημητρίου.



Στη συνέχεια ο νομικός εκπρόσωπος του μαθητή πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κληθεί ποτέ για να καταθέσουμε. Δεν γνωρίζουμε το γιατί και ποιες προσπάθειες κουκουλώματος μπορεί να γίνονται. Θα υποβάλουμε μήνυση προς το διοικητικό συμβούλιο του σχολείου, προς τους καθηγητές, προς τους επόπτες καθηγητές, γιατί προκύπτουν ήδη ευθύνες από τη δικογραφία. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς και τους κηδεμόνες των ανήλικων δραστών».

Σχετικά με τις φήμες που υπάρχουν ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπήρξαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ο κ. Δημητρίου κάλεσε όλους τους γονείς και τους μαθητές που μπορεί να γνωρίζουν κάτι να καταθέσουν άμεσα. Ακόμα υπογράμμισε το γεγονός ότι το σχολείο δεν έχει επικοινωνήσει με το παιδί για να ρωτήσει έστω αν είναι καλά ή να αναλάβει κάποια ευθύνη. «Αυτό που έχουμε δει είναι μόνο απάθεια, σιωπή και υποβάθμιση του γεγονότος», είπε.

Ο 15χρονος μαθητής ύστερα από αυτό το ακραίο περιστατικό που βίωσε γύρισε κανονικά πίσω στο σχολικό περιβάλλον αλλά, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, έχει αντιμετωπίσει «ειρωνική συμπεριφορά από το φιλικό περιβάλλον των δραστών και έχει υπάρξει εις βάρος του λεκτική βία».

«Έχω ελπίδες με αυτή την υπόθεση, γιατί είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός παίρνει τοσο μεγάλη διάσταση. Ελπίζω να έχει μία θετική έκβαση και για τα άλλα παιδιά ώστε να μην έχουμε επαναλήψεις τέτοιων περιστατικών», κατέληξε.