Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 16χρονος που το βράδυ της Παρασκευής παρασύρθηκε από συρμό του προαστιακού στον Ταύρο. Οι γιατροί ελπίζουν μόνο σε ένα θαύμα, αφού τα τραύματα στο κεφάλι του 16χρονου Φώτη Π. είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Από τις έως τώρα έρευνες των αστυνομικών, όλα δείχνουν πως ο 16χρονος ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του. Το οικογενειακό περιβάλλον δεν μπορούσε να του παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια. Μόνη του φίλη η αδελφή του, η οποία και αυτή δεν κατάφερε να τον συνετίσει. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο 16χρονος σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο. Είχε πλήρη άρνηση φαγητού, είχε κλειστεί στον εαυτό του και είχε βυθιστεί στο Διαδίκτυο. Το βράδυ της ατυχήματος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 16χρονος είδε το τρένο να έρχεται, αλλά στάθηκε ακίνητος στις ράγες.

Αν τελικά καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, θα είναι χάρη στον μηχανοδηγό του προαστιακού, ο οποίος, αν και το όριο ταχύτητας στο σημείο ήταν τα 80 χλμ., κινείτο με 50 χλμ. για λόγους ασφάλειας. Μάλιστα, στη θέα του 16χρονου τράβηξε το φρένο με όση δύναμη είχε και η ταχύτητα της μηχανής μειώθηκε στα 20-30 χλμ.

Οι αστυνομικοί, αναζητώντας το οικογενειακό περιβάλλον, έπεσαν πάνω σε ένα οικογενειακό δράμα, καθώς η μητέρα του έχει νοσηλευτεί ουκ ολίγες φορές σε ψυχιατρικό ίδρυμα, με διαπιστωμένη διπολική διαταραχή.

tavros

Ο πατέρας του ζει εκτός σπιτιού και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από τον περίγυρο του 16χρονου, δεν είχε αρκετές σχέσεις με την οικογένειά του. Η αδελφή του ήταν το μόνο πρόσωπο με το οποίο είχε επαφές ο 16χρονος. Πρόκειται για ένα αγόρι που φαίνεται ότι αντιμετώπιζε θέματα ψυχικής υγείας. Τις τελευταίες εβδομάδες, για λόγους που ακόμη δεν έχουν διασαφηνιστεί, είχε κλειστεί στον εαυτό του.

Είχε διακόψει κάθε επαφή με τους συμμαθητές του, δεν έβγαινε από το σπίτι, δεν έτρωγε και το μόνο που έκανε ήταν να χαζεύει στο Διαδίκτυο. Οι αναζητήσεις του έχουν μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που διενεργούν τις έρευνες για το ατύχημα.

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα Αθηνών, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Φώτης ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 11/4/2023 - Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος