Πριν από έναν χρόνο, ένας 63χρονος άνδρας όρμησε με μανία στον 47χρονο Φώτη Τούνα με ένα σπαθί σαμουράι, μαχαιρώνοντάς τον στην κοιλιά. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Ο Φώτης Τούνας είχε βγάλει τον σκύλο του βόλτα. Η παρατήρηση στον 63χρονο να μην πετάει σάπια κρέατα στο πάρκο, ήταν η αφορμή εκείνος να του επιτεθεί. «Ήταν εδώ, πετούσε τα κρέατα και του φώναξα να σταματήσει. Αυτός γύρισε και μου λέει ‘τι θες ρε’».

«Όπως είμαι σκυμμένος και τα μαζεύω, ακούω αυτόν να μου φωνάζει ‘τώρα θα δεις’. Γυρνάω και τον βλέπω να βγάζει ένα σπαθί και να έρχεται κατά πάνω. ‘Τι κάνεις ρε’ του λέω».

Ο 47χρονος επιστρέφει με την κάμερα του LIVE NEWS στο σημείο όπου εκείνο το πρωινό της 28ης Μαΐου λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. Η περιγραφή του την στιγμή που δέχεται το μαχαίρωμα, σοκάρει.

«Ήρθε από πάνω μου με γουρλωμένα μάτια, έσκυψε και μου κάρφωσε το σπαθί στην κοιλιά».

Σώθηκε από θαύμα

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια περαστικών. Ο δράστης, μετά την πράξη του, μάζεψε το σπαθί του και εξαφανίστηκε. Ο 47χρονος προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν.

«Δεν ένιωσα πόνο, περισσότερη ήταν η ταραχή μου. Άρχισα να ζαλίζομαι, να χάνω τον αέρα μου».

Ο Φώτης Τούνας χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση και παρέμεινε αρκετές ημέρες στην εντατική ώσπου τελικά οι γιατροί να καταφέρουν να τον σώσουν.

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν με βρήκε μια κοπέλα λίγες μέρες μετά από το δικό μου περιστατικό. Της επιτέθηκε με γάντζο και την έσερνε στον δρόμο».

Αύριο θα ξεκινήσει η δίκη της υπόθεσης, με τον 47χρονο ακόμη να μην έχει ξεπεράσει το σοκ, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και που δεν του επιτρέπουν να επιστρέψει στην εργασία του.

«Δεν έχει συνειδητοποιήσει το κακό που έχει κάνει»

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του 63χρονου για την επίθεση με σπαθί σαμουράι, με τον κο Φώτη να αναγκάζεται να ζήσει από την αρχή τον εφιάλτη της 28ης Μαΐου. Ο κος Φώτης είχε μαζί του την μπλούζα που φορούσε εκείνο το πρωινό, δείχνοντας την στο MEGA .

«Ήταν μία συγκλονιστική ημέρα που θα μείνει στο μυαλό μου, δεν πρόκειται να φύγει αυτό το πράγμα. Με ταλαιπωρεί ακόμα, πονάω, απαγορεύεται να εργαστώ», είπε.

Ο 63χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν ήταν σπαθί, αλλά ένα μπρελόκ – σουγιαδάκι. «Δεν έχει συνειδητοποιήσει, νομίζω, το κακό που έχει κάνει. Φάνηκε από τη στάση του στο δικαστήριο, ήταν αμετανόητος», είπε ο κος Φώτης και συμπλήρωσε πως φοβάται για την επόμενη ημέρα εάν αφεθεί ελεύθερος ο δράστης.