Η αλήθεια για το ελληνικό Πάσχα και τις τιμές που ζητούνται, ποντάροντας στην επιθυμία των ανθρώπων για έξοδο από το κλεινόν άστυ, παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ του MEGA. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: Για παράδειγμα, με Ι.Χ. προς Καλαμάτα με διόδια χρειάζονται 49,55 ευρώ (απλή μετάβαση). Με πλοίο για Σπέτσες υπολογίζεται στα 48 (άτομο) και 192 ευρώ (οικογένεια), ενώ με αεροπλάνο για Ζάκυνθο υπολογίζεται στα 83 (άτομο) και 332 ευρώ (οικογένεια).

Η διαμονή «καίει» επίσης. Όπως φαίνεται σε δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, η διανυκτέρευση στην Πάρο σε δημοφιλή καταλύματα ξεκινάει από τα 48 ευρώ και φτάνει τα 83 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, με το 85% ήδη γεμάτο, οι τέσσερις διανυκτερεύσεις σε δημοφιλή καταλύματα μπορεί να κοστίσουν από €260 (€65/βραδιά) έως €804 (€201/διανυκτέρευση).

Μεγαλύτερη η απόσταση εκ της Αθήνας, μεγαλύτερη και η ακρίβεια. Σε πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι τιμές στα προτεινόμενα καταλύματα της Χαλκιδικής είναι από €31 έως €118 ανά διανυκτέρευση, ενώ για τα ξενοδοχεία στην περιοχή, με το 80% ήδη γεμάτο, οι τιμές κυμαίνονται από €172 έως €589.

Πρακτικά, δηλαδή, μία οικογένεια που θέλει να κάνει μία μικρή πασχαλινή εξόρμηση τεσσάρων ημερών, με πάρα πολύ συντηρητική παραμονή θα χρειαστεί για τα μεταφορικά 100 (με Ι.Χ.), 400 (για ακτοπλοϊκά) ή 600 ευρώ (αεροπορικά).

Η διαμονή υπολογίζεται στα 120 με 800, η διατροφή στα 400 και οι καφέδες και τα ποτά στα 100 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, θα ξοδέψουν από 720 έως 1.900 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό, η σταθερότητα είναι άγνωστη λέξη. Με βάση την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, Κυριακή, Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη αναμένεται άστατος καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μπόρες, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Από τη Μεγάλη Τετάρτη και στη συνέχεια αναμένεται βελτιωμένος καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα ίδια σε Αργεντινή και Ουρουγουάη, φθηνότερα στην Ιταλία

Αν πάντως κάποιος σκέφτεται από τη μία τον καιρό και από την άλλη να συνδυάσει ξεκούραση με μια πιο εξωτική νότα και ένα post στα social media που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο, τότε τουριστικά γραφεία προσφέρουν διακοπές 14 ημερών στο Νησί του Πάσχα -Μπουένος Άιρες, Σαντιάγκο, δηλαδή Αργεντινή και Ουρουγουάη- για €3.290, δηλαδή 235 ευρώ την ημέρα, όσο περίπου κοστίζει η διαμονή σε έναν τουριστικό προορισμό και εντός της χώρας.

Εναλλακτικά, 6 ημέρες σε Μιλάνο, Βερόνα, Μπέργκαμο, Λίμνη Κόμο και Βενετία με αεροπορική μεταφορά Ελλάδα-Ιταλία είναι στα €745, κόστος δηλαδή που σε κάποιες περιπτώσεις είναι όσο οι μισές ημέρες σε κάποιον από τους περιζήτητους ελληνικούς προορισμούς.