Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου την ώρα που ο Ανδρέας Ηλιάδης βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα και ο Αλέξης Κούγιας είχε αρχίσει να εξαπολύει ευθείες βολές σε βάρος του, ενίοτε με σαρδόνιο γέλιο.

Πρόεδρος: Μέσα στο δικαστήριο δεν γελάμε.

Α. Κούγιας: Απαγορεύεται να γελάσουμε μέσα στο δικαστήριο; Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με έναν γιατρό σαν τον κύριο.

Πρόεδρος: Μη φτάσουμε να συζητάμε σε αυτό το επίπεδο τώρα.

Α. Κούγιας (προς Ηλιάδη): Δεν απαντάτε στην ερώτησή μου. Έτσι κι αλλιώς θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη μ' εσάς.

Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε, να μιλάτε με ευγένεια στον μάρτυρα.

Α. Κούγιας: Όταν δεν απαντά στην ερώτηση, τι θέλετε να κάνω;

Οι «επιθέσεις» αγάπης της Ρούλας

Η γνωριμία της Πισπιρίγκου με τον Ηλιάδη έγινε κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, καθώς ήδη δύο παιδιά ήταν νεκρά και το τρίτο μόλις είχε διακομιστεί στην εντατική ύστερα από ανακοπή.

«Το καμπανάκι που μου χτύπησε ήταν οι δύο αιφνίδιοι θάνατοι. Ταυτόχρονα έτρεχε και ο γονιδιακός. Έπρεπε να προστατεύσουμε τη μικρή Τζωρτζίνα», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Είναι συγκλονιστικό το πώς ένας και μόνο γιατρός ενεργοποίησε τότε όλον τον μηχανισμό. Ο Ανδρέας Ηλιάδης μόλις ανέλαβε τη μικρή Τζωρτζίνα επικοινώνησε με συναδέλφους από το Καραμανδάνειο, το Ωνάσειο, το Αγλαΐα Κυριακού, την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου του, το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά και την ιατροδικαστή Αντιγόνη Τσιόλα.

«Εξήγησα στην κυρία Τσιόλα τους προβληματισμούς μου. Μου συνέστησε να περιμένω λέγοντας μου όμως: “Θέλω να είσαι κοντά στην οικογένεια”», ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Μόλις όμως άνοιξαν την πόρτα του γραφείου μετά το τέλος της κατ’ ιδίαν συνομιλίας τους, αίφνης αντίκρισαν μπροστά τους τη Ρούλα Πισπιρίγκου να τους λέει:

Πισπιρίγκου: Κύριε Ηλιάδη, τα άκουσα όλα!

Ηλιάδης: Δεν έχετε το δικαίωμα! Δεν θα σας λέω τι συζητάω με τους συνεργάτες μου. Είναι κάτι που δεν σας αφορά.

Κι ενώ όλοι περίμεναν πως οι σχέσεις τους από εκείνη τη στιγμή θα ψυχρανθούν, η Ρούλα Πισπιρίγκου τουλάχιστον δημοσίως εκθείαζε τον θεράποντα ιατρό της Τζωρτζίνας.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega

Οι προσπάθειες του Ηλιάδη να μιλήσει στον Δασκαλάκη

Οι επιθέσεις αγάπης στα social media δεν σταμάτησαν ούτε όταν η Ρούλα πυρ και μανία ζήτησε από τον Μάνο να πει στον Ηλιάδη πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει τις συνεδρίες με ψυχίατρο.

Ηλιάδης: Η Ρούλα θέλει βοήθεια.

Μάνος Δασκαλάκης: Ακούστε με, προχθές με τον ψυχίατρο, η Ρούλα ήθελε να σας πάρει τηλέφωνο, είχε πολλά νεύρα. Αντί να της πει κάτι για το παιδί, προσπαθούσε να δει αν είναι τρελή η Ρούλα.

«Στενοχωρήθηκα γιατί δεν έχω τη φήμη του μπαμπούλα. Με στενοχώρησε, αλλά βεβαίως το σεβάστηκα», είπε ο κ. Ηλιάδης στο δικαστήριο.

Κι ενώ οι σχέσεις τους επί της ουσίας είχαν ψυχρανθεί, όταν η κόρη της έλαβε εξιτήριο, εκείνη επιδόθηκε σε άλλη μια δημόσια εκδήλωση λατρείας προς το πρόσωπό του: «Επιστροφή στο σπίτι μας! Έδωσε μεγάλο αγώνα για να κρατηθείς στη ζωή ο Ανδρέας Ηλιάδης που από την πρώτη στιγμή που σε παρέλαβε στα χέρια του είπε αυτό το παιδί θα τα καταφέρει».

Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο στην ανάρτηση του Facebook. Η 34χρονη έστειλε και προσωπικό μήνυμα στο κινητό του γιατρού.

«Ήρθαμε στο σπίτι μας! Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά. Να στέλνετε τα παιδάκια πίσω στα σπίτια και τους γονείς τους», έγραφε το μήνυμα.

Έξι μήνες ύστερα από αυτό το μήνυμα το παιδί, το οποίο εμφάνιζε μόνο βελτίωση στην υγεία του, ξαναμπαίνει με σπασμούς στο νοσοκομείο. Εκεί θα περάσει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, με τον χρόνο να σταματά τελικά για τη μικρή Τζωρτζίνα στις 29 Ιανουαρίου.