Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον διευθυντή της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, και στον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια συνεχίζεται.

Ο κ. Κούγιας κατηγορεί τον κ. Ηλιάδη ότι έκανε «πλύση εγκεφάλου» στους γονείς της Τζωρτζίνας για να γίνει το παιδί τους δωρητής οργάνων, επιμένοντας ότι θα κάνει «τις ερωτήσεις που πρέπει» στις 25 Απριλίου.

«Ο Ηλιάδης έψυξε τον εγκέφαλο του παιδιού, αυτό γίνεται όταν πρόκειται να μετακινηθούν όργανα. Οι άλλοι γιατροί πανηγύριζαν στο Καραμανδάνειο γιατί έσωσαν τη ζωή του παιδιού, ο Ηλιάδης έψυξε τον εγκέφαλό του και άρχισε η διαδικασία για να γίνουν δωρητές οργάνων. Δηλαδή τους έκανε συζήτηση για ένα νεκρό παιδί. Εγώ αυτό ανέδειξα. Αυτό που βλέπετε είναι ενορχηστρωμένο. Γίνεται συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος μου, βγάζει ανακοίνωση ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Ποιος μίλησε εναντίον των μεταμοσχεύσεων; Πότε είπα εγώ ότι είμαι εναντίον των μεταμοσχεύσεων;», υποστήριξε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όσον αφορά στα υπονοούμενα που άφησε για εμπορία οργάνων, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι «δεν είμαι ντετέκτιβ εγώ, αυτό θα το βρει το Υπουργείο Υγείας. Δεν θα κάνω εγώ την ερώτηση που πρέπει; Δεν έχω δικαίωμα εγώ να κάνω τις ερωτήσεις που πρέπει όταν κατηγορούν την εντολέα μου;».

Εξηγώντας το σκεπτικό του, ο κ. Κούγιας επισήμανε πως η κατηγορία για την Πισπιρίγκου είναι η δολοφονία των παιδιών της, όμως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας –για την οποία έγινε και η επίμαχη ερώτηση– η Ρούλα Πισπιρίγκου «είχε τη χρυσή ευκαιρία να πει "ναι", να δώσει τα όργανα του παιδιού, άρα να σκοτώσει το παιδί, όπως την κατηγορούν. Αυτή, όμως, ούρλιαζε και έλεγε θέλω το παιδί ζωντανό, έστω και τετραπληγικό».

«Αυτές οι ερωτήσεις, λοιπόν, που έκανα ενοχλούν. Γίνονται από εκπομπές που έχουν γίνει τηλεδικαστήρια. Έγιναν πλούσιοι δημοσιογράφοι από την υπόθεση Πισπιρίγκου», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Συνεχίζοντας για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας κατά την κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη, ο δικηγόρος είπε ότι «ο κ. Ηλιάδης ήρθε προχθές με τρεις δικηγόρους. Μάρτυρας είναι, δεν είναι κατηγορούμενος. Πρώτη φορά το είδα αυτό. Χθες, πάλι, το ίδιο έκανε πηγαίνοντας στον υπουργό».

Όσον αφορά, δε, τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, μετά τη συνάντησή του με τον Ανδρέα Ηλιάδη, είπε ότι «είναι απαράδεκτα όσα είπε. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει τη δικογραφία. Από πού και ως πού θα ζητήσει, επειδή έγινε μια ερώτηση, την οποία σκοπίμως την παρουσίασαν έτσι για να μη διερευνηθεί αυτό το οποίο εγώ θέλω να διερευνήσουν».

«Εγώ θέλω να αποδείξω ότι η εντολέας μου δεν σκότωσε το παιδί. Από οκτώ μάρτυρες γιατρούς, κανένας δεν μπορεί να αποδείξει πώς σκότωσε το παιδί. Όταν εγώ αναλαμβάνω μια υπόθεση, το κεντρικό πρόσωπο που είναι προστατευόμενο είναι ο κατηγορούμενος. Εμένα με ενδιαφέρει να πειστεί το δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη δεν σκότωσε το παιδί της. Αν πράγματι μπορεί να αναδειχθεί μία παρανομία, δεν πρέπει να αναδειχθεί;», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.