Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, το οποίο προσήλθε αθρόα απόψε στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, συγκέντρωσε το βιβλίο του νομικού και πρώην υπουργού Μάρκου Μπόλαρη υπό τον τίτλο «Πολιτική του Τόπου Ποιητική του Τρόπου» (Εκδόσεις Αρμός).

Το αφηγηματικό έργο με την ποιητική αφή αποτελεί ένα ταξίδι στον χρόνο, στη γνώση, τα ιδανικά, με βασικό μοτίβο τον πολιτισμό, την ιστορία και την ορθοδοξία". ''Ο Μάρκος ξέρει που θέλει να οδηγηθεί γι’ αυτό χρησιμοποιεί τα ονόματα που είναι συνειρμοί ", ανέφερε κατά την παρουσίαση του έργου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας το παράλληλα ως Συναξάρι με έντονα προσωπικά στοιχεία.

________________2

Είπε ακόμη για τον συγγραφέα ότι διαπνέεται από "Πολιτική θεολογία" και ως ενεργός πολίτικος είναι "Βάτος καιόμενη και μη φλεγόμενη ". Μίλησαν ακόμη ο δημοσιογράφος πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος και η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Μαρίνα Κολοβοπούλου. Μεταξύ άλλων παράστησαν οι βουλευτές Τρύφωνας Αλεξιάδης, Παναγιώτης Κουλουμπής, ο πρώην υπουργός ναύαρχος ετ ν. Αποστολάκης, ο πρώην περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, ο Α. Ψυχάρης.