Το εμβληματικό έργο της Διπλής Ανάπλασης παίρνει, πλέον, σάρκα και οστά. Το καθοριστικό βήμα έγινε το πρωί, με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο χώρο όπου θα κατασκευαστεί το νέο, σύγχρονο και πολυ-αναμενόμενο, γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό.

Οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μαλακατές, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης και ο επικεφαλής του Group Real Estate της Πειραιώς Δημήτρης Ραγιάς, επισκέφθηκαν σήμερα το εργοτάξιο, ξεναγήθηκαν στον χώρο και ενημερώθηκαν επιτόπου από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την εξέλιξη του έργου, ενώ είδαν την οριοθετημένη έκταση όπου θα ανεγερθεί η νέα σύγχρονη αρένα του γηπέδου.
p7
p1

Τι περιλαμβάνουν οι πρόδρομες εργασίες

Οι πρόδρομες εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργασίες απορρύπανσης, κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα κτίρια, και χωματουργικές εργασίες στην περιοχή. Με την απορρύπανση του χώρου προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία, ενώ απελευθερώνεται πλήρως η έκταση ώστε να εκτελεστούν τα τελικά έργα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις εργασίες που θα γίνουν εντός της αρένας και εντός των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.
p4_2

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε αριθμούς

Το νέο ποδοσφαιρικό «παλάτι» του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα έχει χωρητικότητα 38.500 θέσεων (έως 40.000), θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA και 4 αστέρων. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και επτά εμπορικά καταστήματα, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική ομάδα -ανδρών και γυναικών- της χώρας μας.

Στο Βοτανικό θα δημιουργηθούν, επίσης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού́ και του Δήμου Αθηναίων, χώροι πρασίνου, αλλά και αστικές υποδομές.
p5__1_

Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα περιλαμβάνουν μία κεντρική αρένα 3.100 θέσεων για βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο, χάντμπολ και ενόργανη γυμναστική, μία ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο χωρητικότητας 500 θέσεων για κολύμβηση, καταδύσεις και υδατοσφαίριση, καθώς και προπονητήριο αθλοπαιδιών 200 θέσεων για χρήσεις αμφιθεάτρου, αίθουσας εκδηλώσεων. Τέλος, θα περιλαμβάνουν και υπόγειο χώρο στάθμευσης 125 θέσεων, καθώς και τα γραφεία του συλλόγου, μπουτίκ, καφέ και εστιατόριο.