Με ταχείς ρυθμούς τρέχουν οι διαδικασίες προκειμένου το επόμενο διάστημα να φτάσει στο εδώλιο μία ακόμα δικογραφία που αφορά την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Αυτή τη φορά αφορά εγκαυματίες οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των μαρτύρων και ως εκ τούτου δεν κλήθηκαν στην υπό εξελίξει δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας.

Στις πρώτες συνεδριάσεις, τα πρόσωπα αυτά εμφανίστηκαν στο δικαστήριο το οποίο με απόφαση του, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Μανιάτη, απέστειλε τα στοιχεία τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και και διατάχθηκε άμεσα προκαταρκτική εξέταση. Άμεσα ελήφθησαν ανωμοτί καταθέσεις από τους 21 κατηγορουμένους λόγω του κινδύνου της παραγραφής καθώς εάν δεν επιδοθούν κλήσεις στο ακροατήριο στους κατηγορούμενους μέχρι τις 23 Ιουλίου 2023, τότε, δε θα ανασταλεί η παραγραφή των αδικημάτων.

Πάντως, λόγω ειδικής δωσιδικίας οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Σήμερα, πάντως, συνεχίστηκε η κατάθεση του Δημήτρη Λιότσιου για 15η συνεδρίαση. Και σήμερα ο μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις τις υπεράσπισης με τον κατηγορούμενο, Φίλιππος Παντελεάκος, τότε διευθυντή επιχειρήσεων του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, να ζητάει δημόσια συγγνώμη για τον τρόπο που ενήργησε ο κρατικός μηχανισμός. «Εκφράζω δημόσια σαν άνθρωπος συγνώμη για τα αποτελέσματα του κρατικού μηχανισμού και το σεβασμό μου απέναντι στα θύματα και τους συγγενείς τους» τόνισε ο κ. Πανταλεάκος και υπέβαλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν όταν επιδείχθηκαν από την υπεράσπιση φωτογραφίες με την πορεία και τις ρίψεις του μοναδικού εναέριου μέσου που επιχείρησε με τους κατοίκους να αντιδρούν και να λένε πως δεν είχε φτάσει ακόμα εκείνη την ώρα η φωτιά στην περιοχή τους.

«Δεν πέταξε το ελικόπτερο πάνω από το Μάτι.Για αυτό σας λέμε ότι καηκαμε μέσα στην ησυχία. Σας το λέμε για να δείτε και να ξέρετε και εσείς»είπαν απευθυνόμενοι προς το δικαστήριο.

Η δίκη συνεχίζεται τη Μ.Δευτέρα.