Έξι είναι οι Έλληνες που φιγουράρουν στη λίστα Forbes των κροίσων για το 2023. Πρόκειται για τους πιο πλούσιους, τους δισεκατομμυριούχους του 2023.
Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, στο νούμερο 6 των Ελλήνων, ο Σπύρος Λάτσης που είναι στη θέση 1.905 στην παγκόσμια κατάταξη. Η οικογενειακή περιουσία ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολάρια.

Στην πέμπτη θέση η Μαριάννα Λάτση. Είναι στο νούμερο 1.804 στην παγκόσμια κατάταξη, με την οικογενειακή της περιουσία να ανέρχεται σε 1,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθεί, στην τέταρτη θέση, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης (Νο 1.575 στην παγκόσμια κατάταξη), με την οικογενειακή περιουσία να ανέρχεται σε 1,9 δισ. δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος (Νο 1.067 στην παγκόσμια κατάταξη), με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ποιος είναι στην κορυφή

Μία θέση από την ελληνική κορυφή ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (Νο 905 στην παγκόσμια κατάταξη), με περιουσία 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κορυφή έχει άρωμα γυναίκας, αφού στην κορυφή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων βρίσκεται μια γυναίκα, η Μαρία Αγγελικούση,

Η περιουσία της Μαρίας Αγγελικούση, που βρίσκεται στο Νο 455 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέρχεται σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ κάνει την είσοδό της στη λίστα αφού διαδέχθηκε, στη ναυτιλιακή εταιρεία Angelicoussis Group, τον Έλληνα εφοπλιστή πατέρα της, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2021.

Η Angelicoussis Group έχει 142 πλοία, μεταξύ των οποίων πετρελαιοφόρα και τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η συνολική περιουσία και των έξι Ελλήνων αγγίζει τα 16,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.