Τη στήριξή τους στον επικεφαλής της Mονάδας Mεταμοσχεύσεων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, και σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιων στην Πάτρα εξέφρασαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, το υπουργείο θα κινηθεί νομικά, εάν διαπιστώσει ότι θίγονται οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες.

Από την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την άμεση αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας και ζήτησε να στηριχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο θεσμός των μεταμοσχεύσεων. Περαιτέρω, αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας σε ζητήματα που έθεσε προ ολίγου ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με ένα συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ δεν διευκρίνισε αν προτίθεται να κινηθεί δικαστικά και σε προσωπικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση Κούγια για τη συνάντηση Πλεύρη - Ηλιάδη

Από την πλευρά του ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του κ. Πλεύρη με τον κ. Ηλιάδη εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός δικαστηρίου να έρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κ. Σ.Π.

Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μία ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;

Θεσσαλονίκη, 6.4.2023

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας».