Με ανάρτηση στα social media η Νέμεσις -Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι- γνωστοποίησε πως εντός των επομένων ωρών, σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη μικρή λευκή τίγρη.

Υπενθυμίζεται πως το λευκό τιγράκι βρέθηκε παράλυτο την Καθαρά Δευτέρα στα σκουπίδια, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ο κύκλος των εξετάσεων για το λευκό τιγράκι έκλεισε, με τελευταία τη βιοψία της οποίας το αποτέλεσμα έχει βγει.
«Η 12μελής επιστημονική επιτροπή έστειλε ήδη το πόρισμά της στο ΥΠΕΝ με ομόφωνη άποψη για το τι πρέπει να γίνει, με γνώμονα τα επιστημονικά ευρήματα και το καλό του ζώου», σημειώνεται.
Η οργάνωση ξεκαθαρίζει ότι «οι φιλόζωοι πολίτες πάντα θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το τι είναι το ωφέλιμο για ένα ζώο, λαμβάνοντας υπόψη τους την επιστήμη και όχι το δικό τους συναίσθημα».

«Αυτή η τραγική ιστορία δεν πρέπει να μείνει μόνο στα συναισθήματα του πόνου ψυχής και της θλίψης αλλά να οδηγήσει την Πολιτεία και τις Αρχές στην πάταξη του παράνομου εμπορίου άγριας και ήμερης ζωής που εδώ και χρόνια γίνεται στη χώρα μας, κάτω από τη μύτη των αδιάφορων ελεγκτικών Αρχών», τονίζεται.