Την ώρα που οι γονείς κατηγορούν τους καθηγητές του Αρσάκειου Σχολείου για αδιαφορία, σχεδόν συνενοχή, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου έχει συνεδρίαση τη Μεγάλη Τρίτη, με τους γονείς των πέντε φερόμενων ως θυτών και εκείνους του θύματος στο επεισόδιο bullying που δεν άφησε απαθείς τους κατοίκους του Ψυχικού. 

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά την σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους. Περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος», λέει, σε ανακοίνωσή του, το Αρσάκειο.

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει μαρτυρίες αφού σημειώθηκαν τα φερόμενα ως βασανιστήρια στο μαθητή. «Και επέστρεψαν τα παιδιά αυτά. Κάποια δείχνουνε μία μεταμέλεια, κάποια δείχνουνε μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή "γελάς ακόμα;" σε έναν από τους δύο, είπε "ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω". Και συνέχιζαν να κάνουνε πλάκα μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι και που γύρισαν, κι αν πέρασαν την όποια διαδικασία, δεν ξέρω ανακριτική, οτιδήποτε, γύρισαν με θράσος. Αυτό, αυτό καταλαβαίνω», λέει μητέρα μαθητή του σχολείου.

Η διοίκηση του Αρσακείου στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα, γονείς ισχυρίζονται αποκλειστικά στο «LIVE NEWS» ότι όλοι γνώριζαν και ουδείς μιλούσε.

«Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι ναρκωτικά, είναι, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τα ξέρουν οι καθηγητές, τα ξέρουνε οι ιδιοκτήτριες. Δεν κάνουν τίποτα. Έξω στο προαύλιο τα πάντα. Και ναρκωτικά, και τσιγάρα, και τα πάντα. Η επιτήρηση και οι καθηγητές περνάνε, γελάνε και φεύγουνε. Δεν γίνεται τίποτα. Στο Αρσάκειο κάνεις ό,τι θέλεις, αλλιώς αν δεν κάνεις ό,τι θες, σε κοροϊδεύουν και σου κάνουνε bullying», λένε γονείς.

Είχαν προτάξει την ασφάλεια

To «LIVE NEWS» αποκάλυψε την Τετάρτη την επιστολή που στάλθηκε στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Αρσάκειο, μία ημέρα πριν το επεισόδιο με την πετονιά στο 15χρονο αγόρι.

Στην επιστολή, η οποία ήταν ενημέρωση για την αύξηση των διδάκτρων, γίνεται αναφορά για την ασφάλεια των μαθητών.

«ΨΥΧΙΚΟ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

(…) Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να φοιτούν οι μαθητές/μαθήτριές μας σε ασφαλές, καταλλήλως και εντατικά εποπτευόμενο σχολικό περιβάλλον, ώστε να προλαμβάνουμε και να αποφεύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα τα οποία πληροφορούμεθα καθημερινώς από τα Μέσα Ενημέρωσης».

Το ερώτημα είναι εάν η διοίκηση είχε γνώση για φαινόμενα bullying και όσων άλλων καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών ότι συμβαίνουν εντός του σχολείου.

«Ήταν αυτή η ομάδα παιδιών που προκαλούσε ζητήματα. Συνεχείς ειρωνείες μες την τάξη. Θράσος, κορόιδευαν παιδιά. Κάτι προσπαθούσανε να κάνουν. Τους κάνανε συστάσεις, επιπλήξεις, αλλά μέχρι εκεί. Και το χειρότερο είναι ότι μάλλον δεν θέλουν να διαταράξουνε και την σχέση μ’ αυτά τα έξι παιδιά που μάλλον τα βλέπουνε και σαν έξι πελάτες. Και τα παιδιά το έχουν εισπράξει αυτό», λένε γονείς μαθητών του σχολείου.

«Μη λέτε ψέματα στους δημοσιογράφους»

Όπως είναι λογικό, οι μαθητές του Αρσακείου έχουν θορυβηθεί από τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τους καθηγητές να επιμένουν στον ισχυρισμό ότι η πετονιά γύρω από τον λαιμό του 15χρονου μαθητή, ήταν ένα… «παιχνίδι».

«Μαζέψανε τα παιδιά στην αίθουσα του θεάτρου. Τους είπαν ότι ήταν ένα παιχνίδι που ξέφυγε. Ότι η ασφάλεια είναι το βασικό ζητούμενο, αλλά πρέπει να το διαχειριστούνε μόνα τους. Τώρα τους ενοχλεί και η αρνητική δημοσιότητα, τους είπαν "μη λέτε ψέματα στους δημοσιογράφους. Είμαστε ένα καλό σχολείο"», λέει μητέρα μαθήτριας.

Όσα κατέθεσε το 15χρονο αγόρι στην Αστυνομία είναι αυτά που θα έπρεπε κανονικά να προβληματίσουν τους εκπαιδευτικούς, πολύ περισσότερο από το εάν επηρεάζεται και πώς η φήμη του σχολείου.