Με έδρα το Ιράν και με δίκτυο σε πολλές χώρες, μία από αυτές και η χώρα μας, ένας 65χρονος από Πακιστάν είναι ο εγκέφαλος που τρομοκρατικού δικτύου, το οποίο σχεδίαζε να χτυπήσει και στην Ελλάδα.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο 65χρονος παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που στρατολόγησε τον 30χρονο με τον οποίο έκαναν τις επικοινωνίες οι δύο τρομοκράτες από το Πακιστάν που ετοίμαζαν χτύπημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένο σε εστιατόριο που γίνονταν εβραϊκές συναγωγές στου Ψυρρή, αλλά συνελήφθησαν.

 Στην πόλη Κομ στο Ιράν, όπου διαμένει ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, υπάρχει ένα θρησκευτικό πανεπιστήμιο με την επωνυμία «Αλ Μουστάφα», το οποίο χρησιμοποιείται για τη στρατολόγηση Σιιτών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να ενεργήσουν για λογαριασμό των «Φρουρών της Επανάστασης».

 Σε βάρος του 65χρονου υπάρχουν διωκτικά εντάλματα από ξένες υπηρεσίες, ενώ φέρεται να είναι εκείνος που υπέδειξε ως στόχο στην Αθήνα το εστιατόριο στου Ψυρρή. Στο μεταξύ, υπάρχουν κυρώσεις σε βάρος του πανεπιστημίου και από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

 

Πώς οι δύο Πακιστανοί πήγαν να κοροϊδέψουν τον «εγκέφαλο»

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα τρομοκρατίας που είχε στόχο να πραγματοποιήσει «χτύπημα» στην καρδιά της Αθήνας και να προκαλέσει μακελειό με πολλά θύματα. Οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν, ως γνωστόν, έπαιρναν εντολές από τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης. Ο 30χρονος ομοεθνής τους συνεχίζει να βρίσκεται στο Ιράν, απ' όπου κινούσε όλα τα νήματα και επιχείρησε τη στρατολόγηση για να πραγματοποιηθεί το χτύπημα στην Αθήνα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha προβλήθηκαν για πρώτη φορά φωτογραφίες και βίντεο με τον 30χρονο. Ο άνδρας αυτός φαίνεται σ' έναν χώρο προσευχής μουσουλμάνων, όπου υπάρχουν και άτομα που κρατάνε στα χέρια τους πολεμικά τουφέκια. Το βίντεο αυτό, που είχε αναρτηθεί και στα social media, είναι ήδη στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και εξετάζεται από τους αρμόδιους.

 Οι εντολές που έδινε στον 27χρονο και τον 29χρονο, που έχουν συλληφθεί από τις ελληνικές Αρχές, ήταν ξεκάθαρες και ζητούσαν… αίμα. Παράλληλα είχε υποσχεθεί παχυλή αμοιβή για κάθε νεκρό, γεγονός που ώθησε τους δύο Πακιστανούς να προσπαθήσουν να «στήσουν» δολοφονία έτσι ώστε να πάρουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο βρήκαν ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο έπεισαν να συμμετάσχει στην ψεύτικη δολοφονία έναντι 2.500 ευρώ. Άλλωστε, οι πληροφορίες ανέφεραν πως για κάθε θύμα θα έπαιρναν ποσό που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Μάλιστα, οι Πακιστανοί φέρονται να έχουν σφάξει και κάποιο ζώο έτσι ώστε να καταφέρουν να έχουν και αίμα στις φωτογραφίες που θα έστελναν στον 30χρονο εγκέφαλο. Η προσπάθειά τους, όμως, έπεσε στο κενό.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 27χρονος, που είχε τον ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα, ανέφερε σε κάποιες από τις συνομιλίες που είναι στα χέρια της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ άλλων πως «αυτοί είναι πράκτορες. Δεν μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε. Φοβάμαι. Είμαι στη μέση τώρα», έχοντας αντιληφθεί πως δεν θα μπορούσε εύκολα να ξεγελάσει τον 30χρονο. Ο τελευταίος, άλλωστε, το τελευταίο διάστημα πίεζε πολύ τους δύο Πακιστανούς να επισπεύσουν το χτύπημα, το οποίο δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν, αφού έπεσαν στα χέρια των ελληνικών Αρχών με τη συνδρομή και της Μοσάντ.