Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, που έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας, καθώς με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Ανηλίκων του τόπου κατοικίας της ανήλικης η αρμόδια για την Προστασία των Ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε την αυξημένη επιτήρηση του παιδιού.

Η κίνηση της αρμόδιας αντεισαγγελέως έγινε μετά τις καταγγελίες της οικογένειας της 12χρονης περί προσπάθειας εκφοβισμού της προκειμένου να μην αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά. Μάλιστα, χθες το πρωί η συνήγορός της, Αντωνία Λεγάκη, κατέθεσε νέα αίτηση προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά στην ανακρίτρια η ανήλικη για νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κατονομάζει έξι νέα πρόσωπα, ενώ η συνήγορός της Αντωνία Λεγάκη συσχετίζει αυτή την εξέλιξη με τις διαδοχικές απειλές και τις επιθέσεις που δέχονται η 12χρονη και τα αδέρφια της το τελευταίο διάστημα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας το κορίτσι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι εντός του σπιτιού που διαμένει, σύμφωνα με ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων του. Μάλιστα, η ανήλικη και η θεία της έκαναν καταγγελία στο ΑΤ του νησιού όπου διαμένει λέγοντας πως η 12χρονη ήταν μόνη της στο σπίτι, όταν άγνωστος που φορούσε κουκούλα άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, της έδειξε μαχαίρι που έφερε και η ανήλικη τον απώθησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας «ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών. Σημειώνεται ότι η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Καταγγελία για απόπειρα απαγωγής

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης έκανε γνωστό μέσω του συνηγόρου της πως έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα αλλά για προσπάθειες εκφοβισμού της 12χρονης προκειμένου να σταματήσει να μιλάει για όσα βίωσε.

Την ίδια ώρα, η γιαγιά του παιδιού έκανε λόγο για τέταρτη απόπειρα σε βάρος του. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως στο σπίτι που φιλοξενείται η μικρή έχουν γίνει συνολικά τρεις επιθέσεις, ενώ κάποια στιγμή που η 12χρονη είχε βγει στην αυλή να παίξει σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και προσπάθησε να την απαγάγει.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 5/4