Ακούγεται απίστευτο, αλλά πρόκειται για αληθινό περιστατικό, που έλαβε χώρα στον Πύργο, με πρωταγωνίστρια μια κοπέλα μόλις 16 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν ανήλικους διαρρήκτες, οι οποίοι έσπασαν την τζαμαρία ενός καταστήματος στον Πύργο, εισέβαλαν στο εσωτερικό και άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο και 115 ευρώ από την ταμειακή μηχανή το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι αστυνομικοί δήλωσαν την έκπληξή τους, κι αυτό γιατί «αρχηγός» της συμμορίας ήταν μια 16χρονη, η οποία καθοδηγούσε τους δύο 13χρονους συνεργούς της! Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ιστότοπος Protothema.gr, οι «άγουροι» δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ανηλίκων Πύργου, που τους άσκησε δίωξη για κλοπή από κοινού και διέταξε την κράτηση της 16χρονης, ενώ απήγγειλε και κατηγορία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων των δύο 13χρονων, που αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω της μικρής τους ηλικίας.

Καταδίωξη ανηλίκων με κλεμμένη μηχανή

Παράλληλα, την κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφάλειας προκάλεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην Έδεσσα δύο ανήλικοι Έλληνες οι οποίοι δεν σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν σε σήμα για έλεγχο και προσπάθησαν να διαφύγουν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, όμως, προσέκρουσαν σε ένα τοιχίο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα τη μοτοσικλέτα από την Έδεσσα και στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πένσα. Οι ανήλικοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας κατηγορούμενοι για κλοπή τροχοφόρου και απείθεια και σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.