Μία παιδική χαρά στον δήμο Κασσιόπης στην Κέρκυρα, έπρεπε να εκσυγχρονιστεί, καθώς τα παιχνίδια που είχε ήταν από το 1985.

Όταν λοιπόν, βρέθηκαν οι χορηγοί, και μάζεψαν 30.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα δινόταν για την αναβάθμιση της παιδικής χαράς, τα παιχνίδια εδώ και 5 μήνες βρίσκονται στα κουτιά τους, καθώς δεν έχει ανανεωθεί η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου που θα αντικατασταθούν τα καινούρια παιχνίδια.

Και αυτό γιατί, στην περιοχή έχει αρχαία και πρέπει να μπουν φορείς του υπουργείου Πολιτισμού στον χώρο, έτσι ώστε να κάνουν την απαραίτητη έρευνα. Επιπλέον, πέριξ της περιοχής υπάρχει μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα και δίνονται γρήγορα οι άδειες, ενώ για έναν δημόσιο χώρο, καθυστερεί η διαδικασία.

Η κ. Βλάχου μίλησε στο  μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την καθυστέρηση στην αναβάθμιση μιας παιδικής χαράς λόγω αρχαίων στον χώρο.

«Η παιδική χαρά το 1985 έχει γίνει παραχώρηση από το υπουργείο Πολιτισμού, προς τον τότε πολιτιστικό σύλλογο και από τότε λειτουργεί ως παιδική χαρά και δεν έχει αλλάξει η χρήση της. Για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει ανακαινίσεις και μάλλον ο λόγος ήταν ότι ο χώρος αυτός ήταν αρχαιολογικός και υπήρχε φόβος ότι η Αρχαιολογία μπορεί να σταματήσει την κατασκευή της» σημείωσε.

Γιατί δεν έχουν αντικατασταθεί τόσα χρόνια τα σκουριασμένα κάγκελα;

Σύμφωνα με την κ. Βλάχου, «υποτίθεται ότι πρέπει να γίνει εκ νέου παραχώρηση για να γίνει η αντικατάσταση. Τα πράγματα είναι στην Κέρκυρα απ΄ τις 5 Δεκεμβρίου. Η Αρχαιολογία, ενώ ανταποκρίθηκε άμεσα και ήρθε στον χώρο από τις 9 Νοεμβρίου, έχουμε χαθεί λίγο στην συνεννόηση των υπηρεσιών με το υπουργείο Πολιτισμού, για να δουν τι διαδικασίες πρέπει να κάνουν, αν θέλουν να δώσουν τον χώρο και για πόσα χρόνια. Δεν έχουμε ενημέρωση για το εάν έχει λήξει η σύμβαση παραχώρησης από το 1985».

«Έχουν γίνει ατυχήματα με παιδιά στην παιδική χαρά και η Κασσιόπη είναι από τα πιο τουριστικά χωριά, ανοίγει η σεζόν και τα παιδιά παίζουν στους δρόμους. Το έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που λάβαμε στις 18 Ιανουαρίου έλεγε “εξαιρετικά επείγον”. Αναρωτιέμαι πόσο είναι το εξαιρετικά επείγον για το Δημόσιο, γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση», τόνισε κλείνοντας.