Η υπόθεση του εκφοβισμού σε 15χρονο από έξι συμμαθητές του στο πρότυπο σχολείο Αρσάκειο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, 31 Μαρτίου, συγκλονίζει, αφού πρόκειται για πρότυπο σχολείο. 

Πρόκειται για μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου, οι οποίοι... εκμεταλλεύτηκαν την ώρα που περίμεναν τον καθηγητή τους να μπει για μάθημα. Το ρεπορτάζ του MEGA είναι διαφωτιστικό πάνω στο χρονικό των βασανιστηρίων που υπέστη ο έφηβος. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται: Παίρνουν από την ντουλάπα μια πετονιά, τον περικυκλώνουν και, στη συνέχεια, του την περνούν στο λαιμό. Τον τραβούν με δύναμη προκαλώντας του τραύματα. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να την τυλίξουν σε όλο το σώμα του παιδιού. Τον κοροϊδεύουν και τον βρίζουν.

«Τον έδεσαν και του έτριβαν τον λαιμό με πετονιά. Δεν ήταν καθηγητής μπροστά. Δίπλα από τις τάξεις του γυμνασίου είναι το γραφείο της υποδιευθύντριας. η οποία δεν είχε καταλάβει τίποτα», περιγράφει ένας μαθητής του σχολείου.

Ο 15χρονος μαθητής, ο οποίος, σύμφωνα με συμμαθητές του, είναι άριστος στο σχολείο, δεν μιλά. Καταφέρνει και λύνει την πετονιά από το λαιμό του και το μάθημα ξεκινά. Γυρνώντας στο σπίτι, η μητέρα του βλέπει τις εκδορές στο λαιμό του και τότε αποκαλύπτεται ο εφιάλτης.

Όπως λένε τα ίδια τα παιδιά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 15χρονος πέφτει θύμα bullying από συμμαθητές του μέσα στο σχολείο. Υπήρξαν και άλλες φορές που συμμαθητές του τον χλεύαζαν, γελούσαν μαζί του και τον κορόιδευαν: «Τον έδεναν, τον έβριζαν, κάποια παιδιά λένε ότι τον χτυπούσαν οι συμμαθητές του. Αυτό με τη πετονιά γινόταν πολλές φορές».

Η μητέρα του 15χρονου κατήγγειλε το περιστατικό στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Η ανακοίνωση του σχολείου

«Εντός της ημέρας θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα. Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών».

Ο 15χρονος μαθητής που έχει εξεταστεί και από ιατροδικαστή επέστρεψε τη Δευτέρα στο σχολείο του. Αλγεινή εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι δεν αντιλήφθηκε κάποιος από τους καθηγητές το παραμικρό.

Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού είναι σχεδόν καθημερινά, λένε στην κάμερα του MEGA μαθητές και απόφοιτοι του σχολείου.

Επιπλέον, σκληρή ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στα ιδιωτικά σχολεία, εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας: «Τα τελευταία 3,5 χρόνια, με μεγάλη ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, τα ιδιωτικά σχολεία έχουν μετατραπεί σε "ξέφραγο αμπέλι"».

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνέλαβαν τους 4 από τους 6 ανήλικους. Αφέθηκαν ελεύθεροι και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.