Σταμάτησαν στη μία το μεσημέρι και για τρεις ώρες τα δρομολόγια του προαστιακού στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

 Έκπληκτοι οι επιβάτες άκουσαν τον μηχανοδηγό να τους λέει ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πιο κάτω» κι έτσι το δρομολόγιο Πάτρα-Ρίο δεν θα ξεκινήσει.

 «Εγώ δεν παίρνω το ρίσκο να προχωρήσω», είπε συγκεκριμένα ο μηχανοδηγός.

 Σύμφωνα με το LiveNews, δεκάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν από τη μία μετά το μεσημέρι που εκκενώθηκε το τρένο… Τελικά, έφτασαν λεωφορεία και τους μετέφεραν λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα.

 Τρίωρη ταλαιπωρία με το «καλημέρα», δηλαδή, με το που ξεκίνησαν τα τρένα μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς…

 Σύμφωνα με τo thebest, το πρόβλημα προκλήθηκε στις ράγες όταν έσπασε ένα μικρό κομμάτι της σιδηροτροχιάς. Επί της ουσίας, έσπασε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής λόγω παλαιότητας. 



Τι συνέβη

 Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες, κυρίως φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ήταν μεγάλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η γραμμή του σιδηρόδρομου είχε κοπεί. Συγκεκριμένα, έσπασε κομμάτι 10cm στις ράγες. Οι υπάλληλοι έκοψαν το παλιό κομμάτι που είχε πρόβλημα και τοποθέτησαν το καινούργιο με συγκόλληση.

 Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του Live News σημειώνεται πως όλοι οι τεχνίτες είναι τρία άτομα τα οποία σε λίγο καιρό πρόκειται να βγουν σε σύνταξη.  Όπως επισημαίνουν, η γραμμή θέλει αλλαγή, καθώς εδώ και 15 χρόνια δεν έχει γίνει μία οργανωμένη πλήρη συντήρηση.