Πληρωμένους δολοφόνους αναζητούσε ο εγκέφαλος του τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε να αιματοκυλίσει το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται από τις επικοινωνίες που είχε με τους δύο Πακιστανούς στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News, ο εγκέφαλος από την Τεχεράνη, σκόπευε να κάνει μια ομάδα για το χτύπημα που σχεδίαζε. Την ομάδα αυτή που θα πλαισίωνε τους δυο συλληφθέντες Πακιστανούς στο τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο εστιατόριο, δίπλα σε εβραϊκή συναγωγή στην καρδιά της Αθήνας, αναζητούν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική.

Από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων τους προκύπτει ότι ο ένας από αυτούς είχε καταφέρει να στρατολογήσει ομοεθνή τους, για να πάρει μέρος στην επίθεση, ο οποίος μάλιστα διαθέτει ήδη οπλισμό. Οι συνομιλίες των συλληφθέντων με τον εγκέφαλο της οργάνωσης για το μακελειό που ετοίμαζαν, είναι ανατριχιαστικές:

 Εγκέφαλος: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να κάνει δύο τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δεν θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι.

 Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως μόλις τελειώσουμε με τις ελιές να είμαστε δύο τρία άτομα να τους καθαρίσουμε επι τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο.

 Αναζητούσαν οπλισμό

Από την ανάλυση των κινήσεων τους οι ελληνικές Αρχές ασφάλειας θεωρούν πως οι δυο συλληφθέντες βρίσκονταν στην προσπάθεια να αναζητήσουν οπλισμό και είχαν ήδη κάνει επαφές με άτομα του ποινικού χώρου.

 Ο εγκέφαλος της σχεδιαζόμενης επίθεσης στις επαφές που είχε με τους ομοεθνείς του υποστήριζε ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα θα είχε την δυνατότητα μέσω άλλων μελών της οργάνωσης να τους φυγαδεύσει από την Ελλάδα με τελικό προορισμό την Τεχεράνη.

 Εγκέφαλος: Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

 Χαΐντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

 Εγκέφαλος: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

 Χαΐντέρ: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

 Εγκέφαλος: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

 Από τους αναλυτές της ΕΥΠ προκύπτει πως οι δυο συλληφθέντες είναι άτομα τα οποία είναι ικανά για όλα, άκρως επικινδυνά και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς που θα έκαναν τα πάντα για τα χρήματα.

 Οι δυο συλληφθέντες από το Πακιστάν αύριο θα οδηγηθούν στην Ευέλπιδων για να απολογηθούν.