Στη Ζάκυνθο διέμενε ένας από τους δύο τρομοκράτες που συνελήφθησαν για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ένας εξ αυτών διέμενε και εργαζόταν στο νησί, κάνοντας αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού ενημερωτικού μέσου imerazante, ο ένας από τους συλληφθέντες που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στου Ψυρρή έμενε στον Λαγανά, σε ένα σχετικά απομονωμένο σημείο.

Στο σπίτι αυτό είχε γίνει πριν περίπου ένα μήνα, επιχείρηση «σκούπα» από την Αστυνομία για ναρκωτικά, καθώς όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι άντρο παράνομων αλλοδαπών κυρίως Πακιστανών. Η επιχείρηση σύλληψής του έγινε αιφνιδιαστικά πριν 4 εβδομάδες.

 

Επιπλέον, όπως δημοσιεύει η ΕΡΤ, ήταν 5:30 το πρωί, πριν περίπου ένα μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες. Υπό άκρα μυστικότητα και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι στην Ζάκυνθο και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες, όταν ταξίδευαν στην Αθήνα από τη Ζάκυνθο και τη Σπάρτη, διέμεναν σε καταυλισμό στα Λιόσια.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 29 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, τέσσερα και πέντε χρόνια αντίστοιχα, κάνοντας αγροτικές και οικοδομικές εργασίες σε Σπάρτη και Ζάκυνθο.

Εις βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ' αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή.